• fako
  #30
  Erre a virtualis filerendszerre (spufs) nem ugy kell tekinteni mint valami betegsegre, egyszereen csak megjelenik a kernel egyik strukturaja a filerendszerben is, hasonloan mint a procfs. Termeszetesen meg lehet oldani mashogy is, biztos jobban is. Gondolom az volt az egyik ok, hogy nem akartak egy wagon uj syscallt behozni, hanem megprobaltak beilleszteni a meglevo rendszerbe.
  (gaz lenne ha minden arch minden procihoz mas syscallok lennenek)
  Felprogramozas alatt azt ertem hogy az spu-nak at kell adni az osszes adatot es kodot, nehany vezerlobit-en nincs mit futtatni.

  SMT-vel kizartnak tartom a 100%-os teljestmeny tobbletet. SMP-vel sincs 100%-os teljesitmenytobbleted, csak kozel 100%.
  SMT-nek egyebkent pont az a lenyege hogy nem kell duplazni semmit, vagyis csak annyit hogy legyen SMT, de a meglevo, kihasznalatlan vegrehajto egysegeket hasznalja. SMT-nel ha jol tudom 20-30% a novekedes a maximalisan elerheto. Es persze azis elofordulhat hogy SMT-vel lassabb a proci mint SMT nelkul.
  A 2.5ghz-t meg csak ugy tippre mondtam. Biztos vagyok benne hogy valamiben gyorsabb a power proci, de azis biztos hogy van amiben lassabb. Ugyanugy kulonbseg van az azonos orajelen futo athlon meg p4 kozott. Az tuti hogy pl sima osszeadas tobb fog lefutni 3.2ghz-n mint 2.5-on egysegnyi ido alatt.