• dez
    #28
    Ne ragadtasd magad meggondolatlan kijelentésekre! :) Az, hogy a PS3 10 évre szóló platform, nem jelenti azt, hogy már előbb nem jelenik meg a PS4, és nem lesz 1-2-3 év átfedés közöttük (mint majd most a PS2 és 3 között). És közben a Cellt is továbbfejleszik: több PPE, több SPE egy prociban... Komolyabb munkaállomásba v. szerverbe valószínűleg ilyenek kerülnek a későbbiekben, addig is 2 v. több Cell (van beépítve SMP támogatás is).

    Az a virtuális filesystem csak az egyik lehetőség, úgy tudom, más megoldások is készülnek. (Vagy arra ültetve meg lehet valósítani összetettebb vezérléseket.) Az SPE-t nem nagyon kell "felprogramozni", max. pár vezérlőbitet beállítani, hanem egyszerűen futtatni a kódot.

    Az általános célú programok valóban nem nagyon fogják használni, de akad jópár terület, amiben nagyon is igénybe lehet venni (lásd alább).

    Egyébként a PPE-ben is van VMX egység, rev.2 óta rögtön egy bővített, duplázott regiszter-készlettel (sőt egyesek szerint 2 VMX van benne), a hw SMT támogatására.

    A 2.5GHz P4 amúgy is sántít, egy 2.1GHz-es G5 egy jóval magasabb órajelű P4-et is levert. Arról nem is beszélve, hogy a P4-ben nincs rendes hw SMT, duplázott részekkel, ami közel 100%-os teljesítménytöbbletet képes hozni. Az SSE-je, és főleg az FPU-ja is jóval gyengébb.