Europa Universalis III
  • DasIsFuck
    #11570
    hát tény, hogy az elején amíg a timruidok komoly téynezők addig kemény és ugye a kasztíliok imádják felzabálni anatóliát(legalábbis nálam szinte mindig ezt csinálják)
    Addig tény, hogy baromi nagy inflációt halmoztam fel mert különben csődbe mentem volna és nem bírtam volna a hadsereg költségeit a folyamatos háborúkkal.

    Viszont ahogy felzabálod a kis vazallusaidat utánna kezd a játék angyon könnyűvé vállni, hisz baromi jó a productionje azoknak a területeknek.
    Én lazán bementem adminisztratív monarchiára, iszonyatosan magas productionom volt az adókat le is szartam.

    így is visszafogtam az európai és indiai terjeszkedést,e gyfajta indiai iszlám terjesztést tűztem ki amgam elé, de ha elkezdem inkább annektálni őket még nagyobb területi nyereségeim lettek volna, így is kb az orosz sztyeppéken kínáig értem el,indokínát kezdtem felzabálni és a indiai iszlám államok is azért nem az én zöld színenmbe díszelegtek mert inkább pü-be kényszerítettem a 2 nagyot amit mondanom sem kell én adogattam és foglalgattam nekik területeket.
    még így is volt 3 kissebb vazallusom ott.
    Arról már nem is beszélek, hogy európába direkt nem terjeszkedtem és a magyaroakt is simán felzabálhattam volna ha európa lett volna a célom.
    Mondjuk a pápát így is annektáltam Rómástól eggyütt:D

    ha csak az elején velence,casztília,timruid 3-as nem hejez rád annyi nyomást, hogy súylosan beszorulj akkor eléggé könnyű helyzetbe vagy.