Europa Universalis III
  • DasIsFuck
    #11551
    Nos egy igen érdekes játék alakult ki, Brandenburgal kezdtem.
    Bohém mocsadékokkal lányegébe végig harcoltam, mert ők már a legelején kizártak a német római birodalom választó pozíciójából.
    No de főképp kelet felé terjeszkedtem a birodalom miatt, ám 1-2 kolóniát sikerült szereznem,Porosz Mali-ban virágzik a rabszolga kereskedelem,Van egy Dél ameriakai kikötőm is, illetve egy görög városállam perszonál unió által lett az enyém, később aztán a Nápolyi királyságot is így sikerült bekebeleznem.
    Antwepeni Hercegséget is megszereztem és magamhoz csatoltam, amivel sokáig jelentős kereskedelmi bevételeim száramaztak.
    A Hansa ligával is nagy harci múltunk van, egészen amíg aztán a vazallusommá tettem.
    Sokáig a Svédek voltak szövetségeseim, ám Miután mindketten érdekeltek voltunk a keleti térségek megszerzésében végül a viszony megromlott és éles politikai rivalizálás alakult ki közöttünk.
    Dinasztiám évszázadok óta körbehálózza európa nagyhatalmait, mígnem Perszonál unióba kényszerültek az osztrákok is.
    Azok az osztrákok, akik úgy döntöttek felfalják a mongol hordát és egy hosszú kígyó birodalmat megalkodva keletre menetelnek, ám ez nekik nem volt elég, hisz Norvégia perszonál uniós bekebelezése által elindultak észak amerika irányában is és Kanada területén szereztek gyarmatokat.
    Észak amerikát főleg a hollandok gyarmatosították, illetve egy nagy adok-kapok volt az angol-portugál-spanyol-francia királyságok között akik egymás közt rengetegszer csatolták el az észak amerikai gyarmatokat.
    Így végül a franciák egész dél amerikából kiszorultak és a spanyol és velencei erők a fő tényezők délen.
    Velence is rendkívül széttagolt,szigetei vannak az olasz csizmából,birtokolja a görög területek nagy részét,szigetek skóciában,észak amerikában és egy masszív kolónia Dél-Amerikában.
    No de a spanyolok is inkább észak-afrika és anatólia területében láttak fantáziát,sőt Granada(igaz az én közben járásom által) szerzett magának karibi gyarmatokat,japán parti szigeteket!!! és egy nagyobb csonkot dél ibériából.
    Nemsokkal Poroszország létrejötte után a Porosz király megelégelte a Bohém uralkodást és egy nagy háborúban sorra vazzallusá tette a választó országokat és így a kép pillanatában már Császár lett.
    Sőt itt már francia szövetségben vagyok és pont perszonál unióba kerültem az osztrákokkal...