Tekken6
-
Nos, akkor megválaszolom a saját kérdésemet. :)
Tekken 5 vs. Tekken 6 teszt:
Kezdem azzal, hogy nagy rajongója vagyok a sorozatnak, különösen az 5. résznek.
Namco-ék ügyesek voltak.
1995-ben jött ki az első Tekken. Óriásit robbant.
2005-ben jött ki a Tekken 5. Ez még nagyobbat robbant.
A Tekken 5 újdonságok listája csak PS2-re:
- A korábbi részekhez képest extra-éles textúra.
- Erőt sugárzó, 3d-s dinamikus ütések, rúgások
- Sok új támadó elem és új hangok
- Arcade mod - ahol a kedvenc harcosát a játékos megjelenés tekintetében egyénivé, személyre szabottá tehette és offline játszhatott fiktív, ugyancsak személyre szabott, AI által vezérelt ellenfelekkel egészen addig, amíg elért a ranglista csúcsára.
- Azért kapott "csak" 9 pontos értékelést a 10 helyett, mert van benne egy Devils Within platform játék, ami erősen megosztja a közvéleményt + nincs Online támogatása (utóbbi engem, személy szerint hidegen hagy)
Ezzel szemben:
A Tekken 6 újdonságok listája már PS3-ra, X360-ra és PSP-re:
- Egy picit élesebb, szebb grafika
- Összesen 40 harcos.
- Van Online támogatás
És itt vége.
A mozdulatok, a hangok 5% alatt hoznak újdonságokat. Nem lett sem gyorsabb, sem dinamikusabb, sem erőt sugárzóbb. A fentiekkel együtt ugyanazt hozza, mint 4 évvel ezelőtt. Mentségükre legyen szólva egy majdnem tökéletesből nehéz még jobbat kihozni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha most először találkozol a Tekken sorozattal, jó választás lehet a 6. rész. Egyéb esetben érdemes mérlegelni. Én a Tekken 5 mellé vettem meg a Tekken 6-ot. Utóbbit a fentiek miatt el is adom.
Bob ebben a 6. részben való debütálásához pedig minden érintett, aki azonosulni tud a megjelenésével (országunk 7%-a folytat rendszeres sporttevékenységet - no comment) fogadja őszinte részvétem. :)