Megteheti-e, van-e hozzá joga és mi tehetünk-e ellene?
  • ZilogR
    #138
    nem első albinkat lakjuk, erre való a bérleti szerződés, ami pontokba szedve tartalmazza a bérlő és bérbeadó személyi adatait, a bérlemény adatait (helyrajzi szám, kiadott szobaszám, helyiségek, stb..., azok berendezési tárgyai, azok állapota), a bérleti díj fizetési módját, a költségek (közös klts, rezsi, stb...) fizetési módját, a foglaló nagyságát, a megállapodást a foglaló visszafizetéséről, vagy arról, hogy az előre befizetett összeg a bérlemény felmondása előtt "lelakható", a felmondási időről (mindkét fél részéről), a bérlemény bérbeadási időtartamáról (ha határozatlan, akkor minimum mennyi idő), a károk esetén ki fizeti a javítási költségeket, a kulcsok darabszámáról, stb, stb... (Még eszembe jutott: a bérleti díj nagyságának változtatásáról (milyen időnként, max mennyit), kik lakhatnak az albérletben, az állattartásról, terheli-e az ingatlant közüzemi tartozás, peres esetben melyik hivatal jár el, ha a közös megállapodás nem jön létre, na, most tényleg nem ugrik be több...)

    A mi bérleti szerződésünk több oldal, én magam írtam, két példányban, aláírták a bérlők, a tulajdonos, plusz két tanú - eddig szerencsére nem kellett előkapni.

    Az ilyesmire nagyon kell figyelni!!!

    Jah, egy jótanács, albérletben lakóknak: a tulajjal meg kell egyezni és szerződésben kell rögzíteni a bérleti díj kifizetésének napját (legkésőbb ekkor és ekkor készpénzben/banki átutalással erre és erre a számlára, stb...) és ha KP-ben megy a dolog, hárompéldányos számlatömbbe tessék írni, ki mikor mennyit fizetett kinek. Tételesen. Egy példány megy a tulajnak, számaltömb marad a bérlőnél. Így mindenki tudja védeni az igazát.