• rigidus
    #44
    Na ott a lenyeg.

    Az egesz tarsadalom szethuzasra van nevelve. Mar egeszen korai gyermeki szakaszban elkezdodik ez es szelsoseges polusoka vannak a nemek huzva.

    Kisse vicces talan a pelda, de lassuk: Oviban a fiuk jobbara mecsoznak, a lanyok babaznak. Egy napon a fiuk ugy dontenek, hogy ok is babaznak a lanyokkal, a lanyok egy resze pedig ugy dont, hogy mecsozik a fiukkal. Erre az ovoneni ezt viccesnek tartja: raszol a lanyokra, hogy a mecso az nem neki valo, majd a fiukra is, hogy a babazas "nem fius szokas". Kesobb aztan az altalanos iskolaban ez ugyanugy kezd folytatodni. Elkezdodik egy egyfajta elszigetelodes a ket nem kozott, majd a mediak is folyamatosan raepitenek. Elerik a serdulo kort es ott mar jelentkeznek a tarsadalmi elszigeteles altal okozott elso mentalis serulek jelei. Elojonnek az egymas elotti "ciki" dolgok, amik valojaban nem azok, csak a tarsadalmi polusok kozti szakadek mar annyira kiszelesedett, hogy a ket nem tavolinak erzi egymast. Mittomen, pl. fiuknak huzzak az agyat, hogy gyurjanak, mert attol lesznek vonzok, a lanyokat pedig etetik, hogy kenjek magukat papagajszinure, fessek a hajukat olyanra mint a hulyenenik a tevebe, hasznaljanak tomest a melltartoba, "mert a ferfiaknak ez kell" meg a tobbi baromsag. Erre raepitkeznek a mediak, szepsegipar, megjelennek a modellek akikre minden no hasonlitani akar es ezzel oltari nagy szivesseget tesznek a szepsegipar mogott ulo nagytokeseknek. A fiukra ugyanez a jellemzo. Na es amikor elerkezik az ideje annak, hogy ok hazas eletre keljenek az esetek 95%-ban ez a polusok kozti szakadek megmarad. Tele vannak gatlasokkal, betegesen ragaszkodnak a sajat nemi hovatartozasukhoz, (pl. a ferfi focimeccset akar nezni, a no meg szappanoperat). Igen, holgyek es urak, ez mar nem egeszseges elet ahol ekkora szakadek van ket nem kozott. Mindebben az a legerdekesebb, hogy mindket nem ugy erzi, hogy egeszseges es nem szorul segitsegre.

    Na kerem ez a valasok legfobb okozoja, melyen a tarsadalom szemeteben gyokerezik. A munkahelyen is jelentkeznek ezek a dolgok, mert a ket nem kozti szakadek tovabbra is meg van. Azok a szakmak ahol a muszki erzek kerul eloterbe a lanyok valoszinuleg nem lesznek olyan kreativak mint a fiuk, mivel mar korai gyermeki fazisban elhessegetik oket a muszaki dolgokhoz kozelebb allo jatekoktol, a fiuk pedig legtobbszor a hazas eletben lesznek hatranyban, mert javareszt kifejletlen erzelmi vilaggal fogadnak meg egy gyermekaldast is.

    Igy a ket nem "falkakba" vergodik, majd mindket falka probalja ketsegbeesetten vedeni a sajat kis buta igazat.