• rigidus
    #14
    Na, elolvastam par hozzaszolast, en ugy latom, hogy lebeg itt egy tudatalatti "mi akkor is jobbak vagyunk"-mentalitas es probaljak az urak ovatosan letakargatni ezt szabalyszerusegekkel.

    Talan lehetne is definialni mar par szabalyt, igy osszefoglalnam az olvasottakat:

    1. A hulye informatikus ferfi azert hulye mert hulye.
    2. A hulye informatikus holgy azert hulye mert nobol van.
    3. A hulye szokehaju informatikus holgy azert hulye mert szoke no.
    4. Informatikus holgy nem ert semmihez, de az informatikus ferfiakra jellemzo, hogy ertenek a szakmajukhoz, viszont a holgy informatikusokrol ez egyaltalan nem mondhato el.

    Na, en azt gondolom, hogy le kene soporni az asztalt, az egokat egy kicsit most eltenni a fiokba es melyen elgondolkodni egy-ket aprosagon, leginkabb onmagunkon.

    En azt mondom, hogy hadd kapja a fizeteset mindenki a munkavegzes minosege alapjan!

    Az, hogy a statisztika mit mutat az egy dolog. Mutathat tobb ferfi informatikust kevesebb noi informatikus mellett, meg mutathat hozzanemertesbol fakado eltero aranyokat is amelyek nem feltetlenul tukrozik a problema eredetet.

    Miert van tobb ferfi informatikus a szakmaban:
    a) Talan azert mert eleg szar lehet egy tetszetos kullemu holgynek beilleszkedni nagykepernyos paraszt informatikusok koze. Kepzeld el milyen "kiraly" lehet szakmailag kiemelkedni, tovabbfelodni ha mondjuk egy jokepu gyerek vagy es betennenek tegedet kb. 30 ontelt, homoszexualis informatikus koze dolgozni/tanulni!

    b) A felelosok pedig a munkaltatok es a pedagogusok legtobbszor, mivel szemet hunynak afelett, ha egy nonek rendszeresen megjegyzeseket fuznek retardalt barmok, ahelyett, hogy kozbelepnenek. Azonkivul, ha egy ferfi tehetseges a szakmajaban, csak nagyon ritkan kap egyertelmu elismerest, de egy no meg annyit sem! En amennyire eszrevettem, a nok jobban igenylik a rendszeres elismerest es SOKKAL de SOKKAL TOBBET varnak el toluk!

    Nezzunk egy megtortent esetet: Kepzeld el, hogy van egy hatalmas otleted, eloadod a fonokodnek, o rabolint, szabad kezet ad neked es rad bizza a tovabbiakat. Te kivitelezed, honapokon at tulorazol rajta, majd amikor elkeszul, rovid ido alatt jelentkezik egy eroteljes fejlodes a ceg eleteben, ami elsosorban a te otletednek koszonheto. Fonok pajtasok osszehivjak a "nagy ertekezletet", te is ott vagy elvegyulve a tomegben, majd egyszer csak az egyik szarfaszu alaposan vegigmereget es odamegy hozzad a kovetkezokkel: "...holnap este itt kellene maradni tulorazni. Ja, en is itt leszek am...".

    Kisarkitott az eset, de arnyalataiban ez zajlik. Kerdes: ki a francnak van kedve ilyen barmoknak dolgozni/bizonyitani?

    A tortenet vege, a holgy masnap beadta a felmondasat es elhagyta a ceget. Azota szabad szoftveres fejleszto es ferfi nevet visel az interneten.

    Es vegul ime egy no munkajanak az elismerese SG modra. Tessek a hozzaszolasokra koncentralni!

    BTW, en ferfi vagyok...