Minden, ami a sorozattal kapcsolatos
  • Hoz_Hun
    #53
    Na, ha semmi mást nem vesztek meg csak egy DLC-t akkor az a Lara's Shadow legyen. Nagyon jó. Úgy értem nagyon jó! Nem csak hogy precízen illeszkedik a történetbe, de annak szerves része.
    Azoknak akik nem tudják, vagy nem akarják végig tolni a DLC-ket azoknak nagyon röviden összefoglalom a történetüket.

    Beneath the Ashes
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ebben a DLC-ben nem történik különösebben sok minden. Lara felfedezi, hogy a faterja talált egy cuccot, amire rá van írva egy vezényszó, amivel lehet irányítani ezeket a teremtményeket. Aztán jól elrejtette a Croft kúria alá. Szóval a feladat annak megszerzése. A legvégén mikor Lara megszerzi a vezényszót látjuk megérkezni a doppelganger. Mint kiderül erre is hat a vezényszó. Valamit mond neki Lara, de nem lehet kivenni mit, majd utána annyit mond neki, hogy intézze el Natlát. Doppelganger egy mosoly kíséretében bólint és elrohan.


    Lara's Shadow
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez ott kezdődik hogy az Arctic Sea: Yggdrasil pályán Lara épp verekszik a Doppelgangerrel. Épp lenyomná Larát, de megjelenik Amanda és bevágja a hasadékba, amiben kék lötyi hömpölyög. Csakhogy a Doppelganger nem esik bele a folyadékba, hanem egy sziklán landol és elájul. Itt kezdődik a játék. El kell jutnunk Natlához. Mikor megvan nagyon rossz állapotba van így utasítja a Doppelgangert hogy vigye vissza egy kamrába ahol regenerálódhat. Itt a Doppelganger elmonologizálja nekünk, hogy ő is itt jött létre és ez a gép nem csak életet teremt hanem regenerál is. Itt elmondja hogy akarata ellenére kell követnie Natla parancsait. Bepakolja Natlát aki a már ismert vezényszóval utasítja hogy indítsa be. Na ez nem egyszerű művelet. Lényegében egy bazi nagy terembe kell bekapcsolni a monumentális szerkezetet. Mikor ezzel megvagyunk (kb a játék fele) Natla utasít, hogy nyírjuk ki Larát aztán végezzünk magunkal (mert nem bírja Lara pofáját látni se többé… a hülye). Na látszik a Doppelganger képén, ez nagyon nem tetszik neki, főleg a rá vonatkozó rész de nincs mit tenni, engedelmeskednie kell. Itt ugrunk az időben és látjuk a Beneath the Ashes végső videóját,… de kicsit másképp. Ezúttal haljuk is mit mond neki Lara. Érdeklődik a Doppelganger célja felől és mikor tisztázódik, hogy nem is különböznek azok annyira Lara a vezényszóval felszabadítja a rabszolgaságból. Ezután mondja azt hogy intézze el Natlát (ellentétbe az előzőekkel itt már tudjuk hogy a Doppelganger nem kényszerből engedelmeskedik). Megy bosszút állni, de ehhez előbb ki kell kapcsolni Natla gépét, azaz kissé nagyobb kihívásokkal szembenézve vissza kell csinálni amit a játék első felében megtettünk. Ha ezzel megvagyunk, odamegyünk Natla kapszulájához, ami leesik a magasból és Natla kiesve a gépből bele hasal egy növekvő kék lötyibe, alátemetve egy nagy kőnek. Visítozva utasítja a Doppelgangert, hogy mentse meg, de az meg fölé hajol és gonoszul mosolyogva végignézi ahogy a vergődő Natla fuldokolva, sisteregve elmerül a kék lében.

    Persze a Doppelgangernek más az irányítása. Elsősorba bunyózik (de nagyon tutin :)). Lehet vele lőni is, de ...pfff. Kurva gyors, hatalmasat ugrik, falon mászik, időt belassít, etc. Szóval teljessen új élmény. Amúgy még a gugolás és ugrás animációja is más. Ja és tök jól világít a szeme.