whitehawk#28
Nem tudom, hogy mi az amit az OpenOffice nem tud az MS Officehez képest, de pl: Az OO.o 2.0 jól kezeli az 1.1 formátumát is.., kezeli az MS Office formátumait is valamilyen szinten (mostmár elég jól, 1.1hez képest jó nagy ugrás volt). Ehhez képest az MS Office cifra dolgokat tud kezelni régebbi rokonai által gyártott doksikkal, sőt akár azonos verziójú officeban írt szerzeménnyel is! (tapasztalat, 2 winxp 2 office xp más kép..) Egyáltalán nem kezeli az OO.o formátumát. Az OO.o nem csak windowson fut, az MS Office igen... Az OO.o formátuma valóban nyílt.
Hamár példaképekről beszélünk, akkor az OpenOffice régebb óta használ XMLt a dokumentumok mentésére mint az MS Office.
Az OpenDocument jó dolog. Ahol elvárás, hogy az emberek hozzáférjenek iratokhoz különösebb ráfordítás nélkül, (közigazgatás, közintézmények) ott egy nyílt formátum előnyt élvez, hiszen a lakost nem kötik egy adott szoftverhez. A Microsoft azt mondta, hogy az OpenDocument silány az ő isteni XML formátumukhoz képest. Csak azt nem értem, hogy akkor miért nem adtak tanácsot a kifejlesztésekor. Úgy tudom nem voltak kizárva belőle. :D Aztán Massechusetsnek összehazudták, hogy milyen kamu az egész mert csak az OpenOffice támogatja és ezért nincs is lehetőség mást használni. Ami persze nem igaz, mert a KOffice, és az Abiword is támogatja ezeket.