• [Jakuza]
    #12
    Annyira van halalras itelve, hogy mig az Intel vegetal, addig az AMD egyre nagyobb szeletet hasit ki a piacrol.

    Intel

    "Az Intel március harmadikán évek óta nem látott nagyságban csökkentette negyedéves forgalmi kilátásait, a vártnál gyengébb keresletet valamint a piaci részesedés csökkenését okolva a gyenge teljesítményért."

    "A Caris & Co. szerint az Intel addig nem lesz képes érdemben válaszolni az AMD Opteron kihívására, míg közvetkező generációs chipjei nagy tömegben hozzáférhetőek nem lesznek."

    AMD

    2006.Apr.13

    "Kitűnő negyedévet zárt az AMD, a vállalat bevétele 70 százalékkal nőtt és a tavalyi első negyedéves veszteség után most nyereséget tudott elérni. Az eredmények megfeleltek az elemzői várakozásoknak, a cég papírjainak árfolyama a kereskedés utáni órákban mégis 2 százalékkal csökkent."

    "Noha a cég a negyedév során csökkentette az Opteronok árát hogy nyomást gyakoroljon az Intelre, az asztali és mobil processzorok sikerének köszönhetően az átlagos eladási ár 7 százalékkal nőtt. Az első negyedévben az AMD 58,5 százalékos bruttó eredményhányadot tudott felmutatni, ami már összemérhető az Intelével, talán túl is szárnyalja. A legutóbbi negyedéves eredményekben az Intel nem közölte a bruttó haszonrés szintjét."