BiroAndras#39
"Milyen kompatibilitásról beszélsz? Mindenféle csiribiri nélkül indíts el egy DOS-os könyvelőprogit XP alatt..."
Indítottam, ment remekül. Az előző munkahelyemen egy fél tucat régi DOS-os progit használtak win95-től XP-ig mindenen. Még terminal server-en keresztül is.
"Vagy említhetném azt is, amikor kijött az XP SP2-je, rakás alkalmazást újra kellett írni (legalábbis részben), hogy menjen."
Az ezermillióból volt néhány igen. Többnyire bugos szar progik, amik nemdokumentált fícsöröket próbálatk használni, vagy hibásan hívtak egy API-t. Az ilyen hibák csak verzióváltáskor derülnek ki.
A részletekről elég sok írást találsz lp. itt : http://blogs.msdn.com/oldnewthing/
Egyébként jó sok gépre tettem már fel SP2-t, és soha egyetlen egy esetben sem láttam kompatibilitási problémát.
Egyszer meg Win2K->XP upgrade-et csináltam egy minden szarral agyoninstallált laptopon, és minden gond nélkül megy rajta azóta is. Semmit nem kellett újratelepíteni.
"Ugyanez a kompatibilitás hibádzik az Office-nál is..."
Nekem nem volt vele gondom. Igaz, nem sokat használom.
""...kernelt kell fordítani..." - nem, nem kell."
Tudom, hogy nem kell, csak azt írtam, hogy sokan hiszik ezt, és többek közt ezért félnek a linuxtól.