• Ulkesh
    #6
    "Most voltam az extrem digitalban,ak az egyik üvegszekrény tele van ilyen kütyükkel"

    Mivel ezek a gépek még nem igazán vannak forgalomban, főleg nem magyarországon, így maximum csak távolról hasonlító PDA-kat láthattál ott.. (Most nézem a kínálatukat, de nincsen ilyen gépük)..

    "Viszont kb ugyan arra lehet őket használni, mint ezeket itten: médiázásra, talán netezésre, meg néhány játékra. Offiszt, komolyabb programokat azért szerintem el lehet felejteni egér billentyű nélkül ugye.;)"

    PDA-ra is van Office és komoly programok garmadája, így ez kicsit megmosolyogtató kijelentés.
    Másrészről ennek van billentyűzete, egyrészről egy virtuális, ami a képernyő PDA-khoz mérten nagy mérete miatt kényelmesen használható, és van valódi billentyűzete, amivel, mint egy notebook használható (BT, vagy USB csatlakozással)..

    "Mire egy ilyen gép eléri egy jelenlegi notebook képességeit, addigra a laptopok és pláne az asztali gépek megint fényévekre lesznek."

    Mivel gyakorlatilag egy notebook hardverét zsúfolják bele egy A5-ös méretbe, így vicces a kijelentésed, mivel pontosan annyit tudnak, mint egy notebook, csak fele/negyed akkorák és jobban hordozhatók..
    Ne tévesszen meg a felület, amit a képeken látsz, ezeken a gépeken XP fut, és mindaz futtatható rajta, mint egy asztali gépen..
    Az elterjedésük meg pont ennek lesz köszönhető.
    Egy ilyen kütyü fog otthon egy dokkban pihenni, rádugva a nagy monitor, billentyűzet, egér és egyéb külső perifériák. Használod, mint a mostani géped, aztán elmész otthonról, akkor kiemeled a dokkból és viszed magaddal, a cégednél dolgozol tovább pont ugyanazzal a környezettel, mint otthon. Útközben eléred az összes adatodat, tudsz zenét hallgatni, GPS-en keresztül segíti a tájékozódásod stb.
    Az informatikai bázisod leszűkül egyetlen készülékre, többé nem lesz szükséged külön számítógépekre, PDA-kra, MP3 lejátszókra, mobiltelefonokra.. (Mobilként szépen tudod használni BT-s, vagy WiFi-s headsettel, gond nélkül tudsz felépíteni GSM, UMTS, vagy akár Skype hívást)..
    Út közben tudsz jegyzetelni (aki azt mondja, hogy utazás közben kényelmesebb a billentyűzet, mint a kézírás az nagyon téved), zenét hallgatni, videót nézni stb...

    ---

    Erre lesz hivatva ez az eszköz.
    DE ehhez meg kell oldani, hogy kompatibilis legyen (bárhova viszed, ott tudjon kommunikálni a meglévő rendszerekkel, hálózatokkal), fejlett infrastruktúra (kiépített Wifi háló mindenhol), hosszú rendelkezésre állás (legalább 10 óra folyamatos üzemelés), fejlett kézírás és hangfelismerés..