http://www.barrow-hill.co.uk/
  • lalakov
    #12
    Találtam egy kis infót:
    "1967-et írunk. Két munkás eltűnik egy építkezésről. A legtöbben arra gondolnak, hogy biztosan a közeli mocsárban tévedtek el, de egyikük végül előkerül. Testét karmolások, zúzódások borítják, ráadásul olyan sokkos állapotban van, hogy a történtekről azóta sem beszélt.
    Ilyen és ehhez hasonló rejtélyes történetek szólnak a legendás Barrow Hill-ről (Barrow Kő), melynek keletkezése, a Krisztus előtti 2500-as évekbe tehető. Barrow Hill maradványai egy dombon találhatóak, mely sokak szerint egy temető.

    Tehát nem kell nagy tudás hozzá, hogy kitaláljuk, a játék egésze e legenda körül fog forogni. Az egész úgy kezdődött, hogy a brit fejlesztőcsapat, a Shadow Tor Studios ajánlatot kapott a Middlestone-i egyetemen dolgozó Conrad Morse-től. Ajánlatot, miszerint együtt dolgozhatnak vele Barrow Hill legendájának feltárásában, amelyet majd interaktív formában, a nagyközönség elé tárnak. A csapat természetesen elsőre elfogadta az ajánlatot. Rengeteget filmeztek, fényképeztek és azóta már több órás hang anyaggal rendelkeznek méghozzá egyenesen a helyszínről. Ezt az egészet pedig már csak játékká kell átdolgozniuk, ami természetesen nem könnyű feladat.

    A sztori (a legendákat olvasgatva) remélhetőleg jó lesz és állítólag néhány véres jelenetre is számíthatunk. Reméljük ebből sem lesz kevés, hisz a játék a kalandokon belül a horror kategóriába van besorolva. A gém egy point and click FPS nézetből (hasonló a Scratches is). Nem tudom láttátok-e már a Poltergeist (Kopogósszellem) c. filmet, ahol hasonló volt a szitu, egy ősrégi temetkezési helyre szállodát építettek. Az rézbőrű harcosok felbőszültek (én is pipa lennék, ha mély álmomból a szennyvíz csatorna mocskos vize ébresztene) és visszatértek.

    Ahogy az manapság lenni szokott a zenei aláfestésnek is nagy szerepe van egy játékban. Nincs ez másképp a Barrow Hill esetében sem. A hangokért és a zenei aláfestésért Jan Kavan és a London Philharmonic Orchestra a felelős, akikkel interjút is olvashattok a játék hivatalos oldalán.

    Így egybevéve és a képek alapján nem néz ki rosszul a játék, sőt. Egy ilyen legendából rengeteget ki lehet hozni, reméljük sikerül is nekik."

    (http://www.adventuregames.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=148)


    A "point and click FPS nézet" mit jelent? Mennyiben tér el a hagyományos nézettől?