ssdb#115
gyerekek itt látni kell valamit... nincs értelme addig ezen a kérdésen vitázni (ezt a véleményt már vhol előbbre is olvastam) amíg a jogvédő-készítő oldal hajthatatlan a kompromisszumra. Mi és mi minannyian a netes társadalomban tudjuk hogy az az anyag amit nekünk megvételrte kínálnak drága, legyen az zenei CD és video DVD egyaránt, és ez ellen tenni kellene:
-Vajna bácsi felébredheten, hogy nem Amerikában van ahol mindent zsebből mindenki ki tud fizetni
-A kiadók hasznát drasztikusan csökkenteni kéne a készítők javára
-Ha online letöltök vmit legálisan... gyerekek ahhoz biztosítsanak nekem legális progit és ne nekem kellejen leszedni az illegálisat, hogy szabadon másolhassam és terjeszthessem a PDA-mra vagy az MP3 lejáccómra, mer azért én ugyebár fizettem... na mind1
-a másik kérdés a játékok.. én mondjuk 10 játékot ha letöltöttem illegálisan netről mer nem vok egy nagy spieler de azért mégis, mi a lófaxért vennem meg 10-20 ezerért? semmit nem tud, egy atimnerőmű kell a működéséhez, pár nap kiakasztom vége... Talán ha MINŐSÉGÍBB programok jönnének le amiken érdekelt funkciók (teszem azt VALVE- Steam online játék rencer) lennének, akkor talán még meg is vennék... De azért az ilyen minőség ilyen ár... az durva...
- a másik azért nekem egy zenész se kötözködjön főleg ne egy NOX, hogy mos miért nem erdeti.. Elmegyek koncertre azuért is fizetek nem? Meghallgatom a jónak azért közel sem mondható zenéjét és akkor még neki áll fejjebb? És még ezér kér 5000 forintot... na nekem nem kell
- A másik ha belegondolok az ő oldalukba, hogy igenis kéne neki minden egyes példányért pénz hátőőő akkor 1.) csináljon minőséget amiért tényleg kérhet pénzt
2.) adjon lehetőséget az előado egy előhallgatásra, hogy a user eldöntse azt, hogy ténleg kell e neki és nem egy szart vesz e meg
3.) legálisan konvertálhassa másohassa azt saját eszközein.
4.) csökkentsen árain