Ez a kompatibilitás elég érdekes probléma, ráadásul vannak fokozatai!
A hardveres és nem számítógépes rencereknél inkább csak azt jelenti, hogy az alrendszerek egymás zavarása nélkül képesek a rendszerben való működésre.
Az alrendszerek közötti komolyabb kooperációra, az interoperabilitás kifelyezést használják. De most lusta vagyok ezeknek a deffinicióknak a végére járni. Minden esetre a teljes különbözőségtgel és egymás zavarásával (interference) kezdődik, és a teljes csereszabatossággal illetve az azonossággal fejeződik be. Akit érdekel az ajánlom mélyedjen el az ilyen szabványoshülyeségekben.
A kompatibilitás szó jelenleg általánosan elterjedt értelmezése szerintem összefügg azzal, ahogy a '90-es években az "IBM PC kompatibilis" kifejezést használták, alapvetően olyan külső gyártó által készített részegyséekre, vagy ezekből összeépítet komplett számítógépre, ami nem tette lehetetlenné a programok futását.
Manapság ugye viszont a PC-nél minimális szabványosítási fórum, pl egy a terméket alapvetően meghatározó gyártó sincs. A konfigok többsége barkács módszerekkel készül, annélkül, hogy mögöttük komoly mérnöki tervező munka, értsd pl tervek, tesztelés, illetve minőség ellenőrzés, minőségbiztosítás stb állna.
Ilyen körülmények között "kompatibilitásról" vitatkozni elég partalan ámbár roppant szórkoztató elfoglaltságnak tűnik.
;)))
Szerintem.
Amúgy pár napja röppent föl a hír, hogy a PS3 ára valszeg csak rémhír volt, mert sokkal inkább a jelenlegi X360 árakhoz fog valószínűleg hasonlítani. A média megint izgatta önmagát.
És a végére a legfontosabb: "Az Amiga is számítógép."
Ami úgy hangzik helyesen, hogy: Az AMIGA A számítógép.
;)