Történt kísérlet sokmindenre pl. téridő hajlításra is.
Amúgy létezik (most engem is le IQ-znak) -
kísérleti stádiumban - plazma hajtómű.
Állítólag egy idegen hajtóműről lett lemásolva.
(csak épp technológiai utasítások nincsenek az
elkészítéshez, így ez egyenlőre a fontos
ismeretek hiányában életképtelen, kb.annyira ,
mint a fúziós-plazmakutatások eredményei.....)
Egyébként én - hosszútávon- feleslegesnek érzem a csillagközi utazáshoz szükséges technológia fejlesztését.
Ha ezt most ideírom, megint nem érti senki...persze majd értik 100-200 év múlva(talán megmarad a hozzászólásom az utókornak)
Szal'én a tér-virtualizációra gondolok.A lényege abban az eddig még felderítetlen - a világegyetem részeit összekapcsoló - holisztikus-mezőben rejlik ami szupravezető tulajdonságokkal rendelkezik (a tudomány mai feltételezései szerint), vagyis ez vmi olyat jelent, hogy skaláris mennyiségű hullámok hordozzák a mindenségben rejlő összes elemi-mintázatot(energiamezők lenyomatait) és ezek a hullámok gyengítetlenűl, azzonal észlelhetők mindenhol.
A lehetőség egyszer adottá válhat:a mindenség másik végének egy térrészét reprodukálni pl. elektromágneses kapszulában....senikse a mai hologram-csúfságokra gondoljon....
Egyébként nem zárható ki, hogy nálunk értelmesebb
civilizációk(akik értenék, hogy itt miről írok) használják ezt, vagy ennek a megvalósítható változatát, így már eddig is mosolyogtam a SETI-n, de mostmár tényleg olyan, mintha az értelmes intelligencia NYILVÁNOSSÁG elött zajló kutatása az 1800-as évek felé nosztalgiázna.....ennyire veszik komolyan a laikusokat.....a legnagyobb baj, hogy sok ember azt hiszi, hogy tényleg eredménykre hajtanak(sztem inkább pénzügyi eredményekre)