Paksi SE
  • McFrost
    Történelmet írtak a paksi focisták, Tolna megyének sosem volt még élvonalbeli futballcsapata. A Paksi SE az NB II Nyugati csoportja küzdelmeinek megnyerésével szerzett jogot az indulásra. A rivális Vác is ezúttal került fel az NB I-be. A Keleti csoport pontvadászatát első helyen záró Duna-partiak azonban nem számítanak újoncnak, 1994-ben Csank János irányításával bajnokok is voltak a legmagasabb osztályban. A Lengyel Ferenc dirigálta egylet alaposan megerősödött a nyáron, hiszen hat olyan játékost igazolt - köztük a rutinos Molnár Zoltánt és a válogatott keretnél is számításba vett Zováth Jánost -, akik komoly NB I-es múlttal rendelkeznek. A csapat viszonylag gyorsan összeállt, tizenegy felkészülési meccséből nyolcat meg is nyert a Paks, amelybe az új játékosok minden gond nélkül beilleszkedtek. - A szlovák edzőtáborozás végéig elégedett voltam a játékosok teljesítményével, utána azonban némi megtorpanást fedeztem fel - mondta Lengyel Ferenc vezetőedző.- Mind az edzésmunkában, mind a hozzáállásban hiányoltam azt a fajta lelkesedést, ami az elmúlt években jellemezte a PSE-t. Tizenegy edzőmeccset játszottunk, többnyire győztesen hagytuk el a pályát, ennek ellenére van bennem némi hiányérzet. Bízom benne, hogy a bajnoki rajton ugyanaz a harci szellem jellemzi majd a társaságot, amely korábban. A nyáron igazolt futballisták egytől egyig rutinos, sokat tapasztalt játékosok, biztos vagyok benne, hogy valamennyien segítségére lesznek együttesünknek. Azt gondolom megálljuk a helyünket az első osztályban. - Pikánsnak ígérkezik a ma esti nyitány, hiszen két újonc csap össze. - Nem örülök neki, hogy már pénteken pályára kell lépnünk, hiszen egész héten úgy készültünk, hogy szombaton utazunk Vácra. Kissé furcsának tartom, hogy két nappal a találkozó előtt tudjuk meg, hogy mikor is kell pályára lépnünk. Igyekeztünk feltérképezni a váciakat, akik alaposan megerősödtek, s nehéz meccsekkel hangoltak a nyitányra. Tudom, hogy az utóbbi hetek bizonytalansága rányomta a bélyegét a felkészülésükre, de miután nálunk is akadtak gondok, nagyon nehéz meccsre számítok. Egy debütáló csapat otthonában pályára lépni nem leányálom, különösen nem úgy, hogy mi is most esünk át a tűzkeresztségen. - Egy jó rajt sokat lendíthetne a csapat szekerén. - Természetesen mi is azon leszünk, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki a péntek esti párharcból. Óvatosak vagyunk, ugyanakkor optimisták is. Ha a csapat minden tagja tudása legjavát nyújtja, jó hangulatban utazhatunk majd haza.

tolnainepujsag.hu