Paksi SE
  • McFrost
    #2642
    - pepsifoci.hu - A klub honlapján Haraszti Zsolt ügyvezető igazgató a következőkről tájékoztatott:
    "Az őszi idény végéig, november 14-ig, a játékosok csak az alapfizetésüket kapják meg. Minden más anyagi juttatást visszatartunk, és csak akkor kerülnek kifizetésre, ha a csapat eléri a vele szemben támasztott célkitűzést. Személyi változásokra a kereten belül pedig az elkövetkező mérkőzéseken mutatott hozzáállás alapján kerülhet sor".

    Természetesen azonnal tárcsáztuk Haraszti Zsoltot, aki készségesen válaszolt a pepsifoci.hu kérdéseire.

    Ki hozta meg a döntést? Önök vagy Gellei Imre tett esetleg javaslatot a szankciókra?
    - Egyeztettünk vele, és azután hoztuk meg a fenti döntést. Két olyan meccsünk volt, ami mellett nem mehettünk el szó nélkül, most már lépnünk kellett valamit. A mostani kiütéses zakó és a kozármislenyi kupameccs nem elfogadható.

    A közlemény szerint ha nem érik el a célokat, akkor csak alapfizetést kapnak a játékosok. Mi az, amit el kell érni?
    - A szezon előtt azt mondtuk, hogy a tavalyi, 11. helynél jobban kellene szerepelni. Idény közben változhatnak az elvárások, de az 1-10. hely valamelyikét illene megszereznie ennek a csapatnak (a Paks most a 14. helyen áll, a szerk.).

    Megtudható, mekkora összeg lehet az esetleges szankció a játékosoknál? Százezrek, milliók?
    - Számszerűsíteni nem szeretném ezt, mert mindenkinél változó az összeg, de a legjobb szó az, hogy jelentős. A prémiumok a keresetek jelentős részét tennék ki, így ha nem teljesülnek a kitűzött célok, azt alaposan megérezné a játékosok pénztárcája.

    Mi történik, ha szezon közben sem indul meg a csapat felfelé?
    - Természetesen amellett sem mennénk el szó nélkül. Akkor elkerülhetetlenné válnak személyi változások a csapatnál. De bízunk abban, hogy a mostani intézkedés után megértik a játékosok, tőlük ennél többet várunk Pakson.