A Maja birodalom összeomlásának magyarázata sötét jövőt vetít elénk
  • B0B0
    #1
    A Maja birodalom fővárosa volt Tikál, amely 700 körül élte virágkorát, és az akkoriban hatalmas számnak számító, 60000 ember lakta. Sok sok parázsvitát szült a nagy Maja birodalom összeomlása amely kb. 800 után következett be, amikor Európában még javában folyt a nomád népek népvándorlása. Tikál területe 3-szorosa volt az ókori Rómáénak is. Grandiózus épületekből állt össze a belváros, olyan magasak voltak, hogy egészen a 20. század első évtizedéig az összamerikai kontinens legmagasabb épületei voltak.
    A birodalom halálának okát a mai modern műholdak segítették felfedni. Tikál környékének több-tíz kilométeres körzetében a földművelés folyományaként megművelt és átalakított geometriai képződményeket lehet felfedezni. Tehát a főváros körül teljesen eltűnt az erdő, vele az általa kínált növényekkel, gyümölcsökkel és állatokkal, egyszóval a környezet által kínált táplálékkal.

    Ugyanez zajlik manapság, csak sokkal nyagyobb mértékben. Olyannyira nagy mértékben, hogy az emberiség már a Földet is kinőttnek tekintve a Mars fele kacsintgat.

    (Ezt mind egy tegnapi filmben lehetett látni, és szerdán megismétlik és ha nem felejtem el, akkor felveszem és közlöm a műholdfelvételeket)