• rohadt alma
    Beírod a guggliba és a második találatra kattintasz. De te addíg kerestél, amíg nem találtál egy ettől teljesen eltérő vonatkozású magyarázatot, csak hogy beszólhass.

Nem.Leemeltem a polcról egy könyvet.
    IDEGEN SZAVAK ÉS KIFEJEZÉSEK SZÓTÁRA

SZERKESZTETTE

BAKOS FERENC

FŐMUNKATÁRS

FÁBIÁN PÁL

KILENCEDIK,ISMÉTELTEN ÁTNÉZETT ÉS FÜGGELÉKEKKEL BŐVÍTETT KIADÁS

AKADÉMIAI KIADÓ - BUDAPEST

a teljes szócikk:
    paradigma görög-lat 1. bizonyításra v. összehasonlításra alkalmazott példa 2. nyelvt ragozási minta

A rövid tömör a lényeget megragadó összefoglalás tetszik.Az első két ponttal majdnem semmi baj.Azt írod az első pontban:
    általában nincs benne igazságtalanság

Nem létezik tökéletes rendszer de van jogorvoslatra lehetőség van pótvizsga meg fellebbezés stb.
    illetve nem nem tudunk

Amiről nem tudunk azzal mit is kezhetnénk.
    nem akarunk tudni róla.

??? inkább nem reagálok rá csak a fejem csóválom.
    De máskor és máshol minden lehetőséget megragadtak és megragadnak arra, hogy félremagyarázzák a tudományos eredményeket valamilyen egyéb cél érdekében.

De mi itt vagyunk és most.Tessék látogatni az iskolákat.Tessék tanulni.Tessék megismerni jogainkat.A tudás hatalom!Tessék megismerni a pártokat és az egyéni jelölteket az értékrendjüket a céljaikat és tessék okosan dönteni a választásokon felelősségünket átérezve sorsunk és nemzetünk sorsa iránt.
    A harmadik pontban ismét egy mozdulattal söpörted le mindazt amit oly hosszan soroltam.Hogy jönnek az emberek meg a tömegek ahhoz hogy megismerjék személyes adataim?Hogy jönnek ahhoz hogy ismerjék egészségügyi adataim?Hogy ismerik meg a DNS-em?Hiába soroltam fel a teljesség igénye nélkül a #43 hozzászólásban mik védik és garantálják a jogaid?De én bemásolom ide mit írtam:
    Van Munka Törvénykönve a Büntető Törvényköny,Orvosi Kamara Etikai Kódexe,Alkotmány és a fax tudja miminden véd téged.Hogy olyan jogaid vannak amiről nem mondhatsz le mert nem lehet.Ha aláírod hogy lemondasz róla akkor se mondtál le mert nem áll meg a törvény előtt.Ha száz tanúval igazolod és nem kényszerítettek csak neked éppen olyan kedved volt akkor se tudsz lemondani róla mert hát vannak elidegeníthetetlen jogaid.