Miért, te IQ-tesztet iratsz az ismerőseiddel ahhoz, hogy eldöntsd az illetőről, hogy egy intelligens fickó vagy egy unintelligens vadbarom?
Ugye te nem is tudod mit jelent az IQ a VQ meg a PQ?Nem tudod mi a személyiségzavar meg a jellemhiba?Így aztán nem is fogod megérteni miről beszélek.
De olvass vissza.Azt mondod:
te-Aha, tehát az intelligencia objektíven mérhető.
én-Mért?Azt gondolod valakire ránéznek és megmondják?
te-Miért, te IQ-tesztet iratsz az ismerőseiddel ahhoz, hogy eldöntsd az illetőről, hogy egy intelligens fickó vagy egy unintelligens vadbarom?
Hol van köze az inteligenciának ahhoz,hogy szerelmes leszek vagy megkedvelek valakit?Hogy jött a képbe?
Most mondjam azt, hogy az allergiát nem mérik, hanem kimutatják? Valaki lehet allergiás, ezen belül enyhén, közepesen vagy súlyosan, és mivel ennél pontosabban nem lehet belőni, ezért felesleges bármiféle további skálát felállítani.
Most rakjam be az én eredményem?Azon keresztek szerepelnek.Amikor orvoshhoz mentem valamikor és erre is rákérdezett de nem volt nálam a teszt akkor azt kérdezte erre meg erre hány keresztet adtak.
Az IQ-teszt ad egy eredményt, ami a társadalmi megegyezés szerint arányos az illető intelligenciájával.
Természetesen szó sincs társadalmi megegyezésről.Láthatóan foglamad sincs miről beszélsz.
Na most ha arra gondolsz, hogy a nácik mit állítottak, akkor azt, hogy az árják szebbek, okosabbak, jobbak, találékonyabbak, bátrabbak, erkölcsösebbek és főleg életrevalóbbak, mint a többiek.
Megint jobbára olyat nevezel meg ami nem mérhető de megprobálok reagálni:
-árják szebbek.Na ez az ami igazán szubjektív és nem mérhető.A tudomány nem tud vele mit kezdeni.
-okosabbak és találékonyabbak.Ezt azért vontam össze mert azt hiszem az inteligenciára gondolsz.A tudomány ezt se igazolta.Nos mondok egy példát.Japánban van egy kisebb népcsoport amit lenéznek vagy legalábbis korábban lenéztek.Ma nem tudom mi van de régen ők iskolázatlonk voltak "alsóbb" népréteg és látták ennek minden hátrányát.A 2. vh. után japánból sokan vándoroltak ki az usa-ba.Ebből a kisebb népcsoportból is.Az usaban már nem érte őket hátrányos megkülönböztetés előítélet.Semmi különbséget nem találtak a két japánból származó népcsoport iskolai eredményei inteligenciája között.
Amikor az ókori rómaiak csatornákat építettek a germánok még igencsak barbárok voltak.
-bátrabbak, erkölcsösebbek.Ezek is jellemzően neveltetésfügőek környezetfüggőek.
Már nem is tudok mit szólni a többi badarságodhoz.
Jól jegyezd meg.A tudomány csak azt vizsgálja ami kimutatható és mérhető és azt fogadja el ténynek ami kiállja a bizonyítás próbáját.