miután születésedkor meghatároznak a DNS-ed alapján valamit, a "tömegeket" kib...ul nem fogja érdekelni, hogy utólag milyen nevelést kaptál, milyen környezeti hatások értek.
Kinek az egészségülyi kartonja nyilvános?Ki az akinek a vércsoportját ismerik a "tömegek".Volt valaki akinek nyilvánosságra hozták az allergiavizsgálatának eredményét?Te most melyik bolygón élsz?Próbálj már meg bemenni egy kórházba,hogy te a tömegeket képviseled és találomra megnéznéd valakinek a kartonját.Bemennél a vizsgálóba csak úgy jegyzetelni.Mond már meg hogyan tudják meg ezeket a tömegek?Hogyan tudják meg a te vércsoportodat a tömegek?Hogyan tudják meg a TAJ számodat?Midet tudják a tömegek és azzal hogyan éltek vissza a tömegek?
"Ők" az alapján fognak megítélni, hogy a papírjaid alapján minek születtél.
De nincs olyan vizsgálat és nem is lesz ami megmondja minek születtél.Nem lehet megállapítani,hogy valaki űrhajósnak született vagy igazgatónak.Nincs ilyen gén.És akkor még ott van az egyén akarata.Ő mondjuk fotós akar lenni.Nem érdekli a repülés.Nem akar öltönyös lenni.Egymás mellett felnövő egypetéjű ikrek között is van aki pl. matematikus lett és szoftvert fejleszt a másik meg nem is foglalkozik matematikával hanem hegedűl.És a génjeik 100%-a azonos!Nem elszakítva távol nőttek fel.
Mondjuk egy összejövetelen hozd fel a témat, hogy kísérletképpen utáljunk valaki(ke)t, egy adott külső jegye alapján (és itt akkor a környezeti hatásokat, mint fontos tenyezőt, kapásbol kizártuk).
Kísérlet képpen utáljunk valakit?Én még nem találkoztam senkivel aki elhatározza és utálni fog valakit akivel nincs baja.De mondjuk legyen.Jó legyen a szem színe.Tehát előítéletek képzéséhez nincs szükség genetikai vizsgálatra.Akkor meg mi a gond?Bőven elég ha ránéznek valakire.Akkor meg kell akadályozni,hogy lássanak az emberek.Vakuljon meg mindenki.Erre ez a megoldás.Akkor nem lehet külső jegyek alapján megítélni embereket.Kizárt.
Ma is megbélyegzik az embereket, teszem azt bőrszín alapján.
És hol?Hogyan?Hol látsz te ilyet:
És akkor hogy jön ehhez a DNS vizsgálat?
A tömegeket marhára nem érdekli, hogy egy vizsgálat megbízható vagy sem.
És a tömegeknek ha fáj a foguk vagy vakbélgyulladásuk van vagy allergiás rohamuk akkor hova mennek?Parafenoménhoz?
ne beszéljünk gyűlöletről, beszéljünk csak a diszkriminációról. Pl. nőnek születtél. Ebből fakadóan ugye vannak bizonyos hátrányaid, ennek megfelelően másképp bánnak veled. Genetikai vizsgálat nélkül, genetikai jegyek alapján beskatulyáztak. És ez évszázadok óta így működik.
Igen.Térjünk el a témától.Beszéljünk a nemi diszkriminácioról meg az életkori diszkriminációról.Miért ne.Ezzel is színesíthetjük a vitát.
Azzal van baj, hogy az emberek toronymagasan lesz...k, hogy te 30 %-ban lehetsz pszichopata, őket az izgatja, hogy tudományos/áltudományos alapokon, születésedkor "bebizonyították" rólad, hogy az vagy, az lehetsz, a "30 %-ban lehetsz pszichopata" kifejezésből ők csak annyit hallanak, hogy "pszichopata lehetsz", rosszabb esetben csak a "pszichopata" szót, a többi nem érdekli őket. A tömegek nem foglalkoznak valószínűségekkel.
És akkor ismét visszatértünk ide.Szóval honnan tudják,hogy nekem 30% esélyem van arra,hogy pszichopata lehetek.És ha én már szkizofrén vagyok azt honnan tudják?Mondjuk szedem a gyógyszereket és jól vagyok.Te honnan tudod meg rólam,hogy az vagyok vagy nem.Honnan tudod,hogy a kollégád vagy a tanárod pszichiátrára jár és antipszichotikumot szed?A kórház nem mondja meg a munkáltatónak.Ő nem mondja meg a munkáltatónak.Neked meg minek is mondaná meg a kórház.Akkor honnan?
Az inteligenciatesztről.
Aha. "Pontosan." Nna persze, az 100%-ig megbízható eredményt ad, mi?
Az inteligencia igen is mérhető.A nagysága egy szmélynél bizonyos határok között mozog.Befolyásolja a napszak,fárdtság,éhség stb.Ha szellemi tevékenységet folytatot mert az a szakmálya és nyáron elmegy 2 hétre nyaralni amikor nem fogja tornáztatni az agyát akkor a nyaralás végén kisebb lesz az inteligenciája mint előtte.De a tesztek jók.1905-ben jelent meg az első tudományos igényességgel megalkotott inteligenciateszt és azóta csak finomítottak a teszteken.Statisztikai módszerekkel mérték és mérik a tesztek hatékonyságát.Az inteligenciatesztek annyira megbízhatók,hogy megelégedésre használják ma is.