Azért bátorkodtam hasonlítgatni a 2 játékot, mert anno FC szintén fejvakarásra késztette az egyszeri user-t, hogy "akkor most mi lesz... vegyek új VGA-t, RAM-ot?". Most u.e. a helyzet Oblivion esetében... ismét nagyon mélyen a pénztárcába kell nyúlni a magas minőség miatt.
Van egy barátom aki a 7800GTX TOP-ot kapta ki a gépéből és vett egy X1900XTX-et mert elege volt, hogy a több, mint félmilkás gépén csúnya dolgok történtek magas felbontáson.
És ez normális dolog szerintetek? Ez pofátlanság a fejlesztők részéről, hogy ilyen high-end PC-k-en ilyen siralmas eredményeket produkál a játék.
Persze, tudom lesz itt driver és progi optimalizáció rendesen, de nézzétek meg a HL2-őt vagy a HL-1-et. Mindkettő a maga idejében eszméletlen magas minőséget tárt a játékosok elé és bizony még egy közepes PC-n is nagyon szépen muzsikált akkor is "ha jöttek a szörnyek" :-)
Félreértés ne essék én sem vagyok a haladás ellen. És tudom -mert én is tanultam szakközépben majd a fősulin elég programozást-, hogy nem egyszerű dolog és könnyű dumálni... ezért is mondom, hogy olyan tervezésre és munkaerőre lenne szükség a fejlesztői berkekben akik bizony -ha kell- képesek lemenni a programkód mélyére és -erős túlzással- nem csak Delphiben pakolgatják a gombokat.
Szóval végre egy ember (Nicholas Negroponte) aki kiállt és felhívta erre az alapvető problémára a figyelmet. Remélem lesz is foganatja.