A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
-
A másodiknak úgy néz ki megtaláltam a szövegét, hátha segít valakinek (nekem néhol kicsit Boncz Gézásnak tűnnek a mondatkapcsolások):
"Utazás hazafelé
Irány Budapest. Keleti pályaudvar, na gyerünk!
Elindulunk. Én és az optimizmus. A vonat meg áll, de már alig áll a lábán. Belém botlik egy részeg. Alig áll a lábamon. Képembe lehel. Egészségemre! A szűk folyosón egy hatalmas kövér hölgy közlekedik. Kitérni lehetetlen. Végig tol az egész szerelvényen, közben beszélgetünk. Kedvesen megkérdezi: Hová, hová? Mindig csak ön előtt! Végre megszabadultam tőle! Az utolsó ajtón kiestem. Megy a vonat. Rajta a táskám! Rajtam az idegbaj. Hál’Istennek utolérem Felugrom, segítő kezek nyúlnak felém, ennek ellenére felszállok. Hurrá! Megvan a táskám! Csak azt tudnám, hogy hol? Hozzálátok a módszeres nyomozáshoz. Nem láttak egy táskát? Többen tolvajt kiáltanak, majd űzőbe vesznek. Futás. Valamiben felbukom: a táskám. Felkapom és beugrom egy WC-be. Foglalt – szólalt meg alattam az a bizonyos kövér hölgy. Nem tesz semmit, én ráérek! Megáll a vonat. Amíg a vonat az állomáson tartózkodik, addig szigorúan tilos! Nem baj, azért kezet lehet mosni. Törülköző nincs, még szerencse, mert víz sincs. Marad a szappan. Eh, mégsem marad. Zsebre vágom, aztán irány – ülőhelyet keresni.
Bocsánat, van itt egy szabad hely? Arrébb húzódnak. Most már nincs. Tovább megyek. Bocsánat, van itt egy szabad hely? Akár kettő is - felelik, aztán kilöknek. A harmadik fülkében végre megengedik, hogy leüljek. Közvetlenül az ablak mellé. Kívülről. Odakint annyi hely van, amennyit csak akarok. Élvezem a sebességet, mehetünk vagy úgy óránként. Végre leszáll egy utas, annak a helyére beülhetek. Valaki benyit. Bocsánat, van itt egy szabad hely? Mindenki rám néz. Rám nézve ez kínos. Végül megoldódik a kérdés, mindnyájunknak jut hely, mert én – csakhogy mentsem a bőröm – saját ölembe ülök. Kicsit elbóbiskolhattam.
Arra ébredek, hogy a fülkében komoly kártyacsata dúl. Vadul verik a hátamat, ugyanis én vagyok az asztal. A fene egye meg – morog valaki - , fordítva szerelték ide ezt a hamutartót – és igyekszik visszacsavarni a fülemet. Ember, mit csinál – súgom oda neki - , a makk ásszal induljon! A hamutartóhoz hajol és finoman rendreutasít: Kibic kuss! Sértődötten elhallgatok. Csak az szerez némi elégtételt, hogy a pasas elbukja az ultiját. Úgy kell neki! Miért indul a makk ásszal? Bejön a kalauz. Körülnéz belül. Körülbelül néz. Rögtön szemet szúrok neki, amikor a jegyeket kéri. Az asztalért pótdíjat kell fizetni! Az enyém! – bukkan fel az ajtóban a megszokott kövér hölgy. Pesten már együtt szálltunk le. Összeillő pár vagyunk. Egy asztal és egy ruhásszekrény."