A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
  • SalvatoreDG
    #16162
    Kedves Tibor!
    Szerintem a "politikamentes" humor csak egy öncélú definíció, amely azt feltételezi, hogy a politika valamiféle tőlünk különálló izé... Pedig ha belegondolsz, szinte mindenben ott van a politika. Elveszik a fizetésed csaknem felét, mert 15 százalékos személyi jövedelemadót kell fizetni, vásárláskor meg ott van az árban a 27 százalék az áfa? Ha a magas árak kerülnek terítékre (és nem csak felszínes lózungok formájában!), ezek a tények máris megkerülhetetlenek... De erről ne beszéljünk, mert az adókról politikusok döntenek, vagyis ez már politizálás! Hm... Demokráciában élünk, de az emberek többsége már nem meri leírni a véleményét, vagy nem mer tapsolni egy vidéki kabaréelőadáson (ahogy a minap Orosz Gyuri nyilatkozta), mert a nézőtéren ott ül egy helyi tótumfaktum? Hát micsoda abszurd ez is, de inkább hagyjuk, mert mi nem politizálunk?
    Szerintem a politikaellenes hangulat népszerűsítése - és most nem rólad beszélek, hanem a jelenségről! - nem véletlen: az "engem ez a mocsok nem érdekel", meg a "hányok az egésztől" nézet elterjedése pont azoknak a döntéshozóknak áll érdekében, akik tartanak a közvélemény negatív ítéletétől. Sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy "rendes ember nem szennyezi be magát politikával" - és máris megteremtettük a következmények nélküli Magyarországot, ahol már naponta felszínre bukkan 2-3 Tocsik-ügy (emlékszik még rá valaki? Egy kormánykoalíció bukott bele), de minket nem érdekel, sőt, még büszkék is vagyunk arra, hogy mi nem foglalkozunk ilyen alantasságokkal. Aha, nem, Csak beledöglünk, mert a száz- meg ezermilliók, sőt milliárdok nem a jobb egészségügyre, oktatásra, valódi munkahelyteremtésre, a bangladesi típusú akkumulátorgyártó jövőn túlmutató kutatás-fejlesztésre mennek, hanem fák nélküli lombkorona ösvényre, 40 centis kilátóra, meg olyan EU-s pénzből épült vendégházra, amit csak a helyi polgármester és családja használ...
    Persze, tudom: minden korban voltak ilyen ügyek (bár a mostani kleptokrácia vitathatatlanul belehúzott) - ám épp ezért van nagy felelőssége a humornak. Hogy legalább a hatalmasságok kiröhögésének joga megmaradjon nekünk. Övék a pénz, a törvények, a jogalkotáshoz a vészhelyzetek miatt már sokszor a Parlamentre sincs szükség - de akkor már hadd legyen meg az a lehetőségünk, hogy miközben kinevetjük őket, ebben a felszabadult röhögésben meglegyinthessen minket az a jó érzés, hogy "azért nem hülyültünk meg teljesen."
    És igen. Sokkal könnyebb Kiszel Tünde léptékű poénokkal jókedvet csiholni és ahogy írod, annak is van közönsége. Ugyanakkor szerintem egy humorista számára is értékesebb lehet egy poén vagy egy jelenet, ha közben tudja, hogy az általa írt, illetve előadott gondolatok nyomokban olyan valóságot is tartalmaznak, amin máskor bosszankodunk, de most egy nektek köszönhető varázslat miatt röhögünk rajtuk. És ha ez sikerül, már nem is gondolkodik senki arról, hogy ebben van-e politika vagy nincs, mivel sokkal fontosabb, hogy amin nevetünk, az rólunk szól és egyszerűen jó.
    Amúgy a lombkorona ösvény a jelenlegi formájában kiváló kivitelezés, mivel mire felnőnek körülötte a fák, már madarak és mókusok generációi szoknak hozzá az ottlétéhez, így az ott sétáló unokáink egyáltalán nem fogják őket zavarni.
    Utoljára szerkesztette: SalvatoreDG, 2023.04.04. 04:37:49