A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
-
Azért mást csinálunk. Én egy már rádióban lement (free) anyaghoz adtam képet, tehát bárki ingyenesen hozzáfért a poénokhoz korábban, én csak képet adtam hozzá az adás után. Te egy fizetős tartalmat teszel közzé ingyenesen.
A Duna is ingyenesen fogható, tehát ha azt adja tovább valaki, kevésbé bűn. Régen a rádióban is volt magnósoknak műsor (Csak fiataloknak, Vasárnapi koktél), azt is lehetett rögzíteni öncélra. A terjesztés egy bocsánatos bűn, de ha pénzért terjesztenék, az lenne balhés, vagy a fizetőst ingyen.
Az, hogy logó nélkül megy valami... Vagy a nyers anyagot vitte haza valaki, vagy szimplán átméretezte a képet és levágódott a széle a karikával és logóval.
Ez a fórum csak fórum, ahogy a torrent oldalak is csak oldalak. Nem tárolnak médiát, így az oldal nem perelhető, mi sem saját gépeinkről osztjuk meg az anyagokat, hanem külföldi táron, ami hazai jogokkal nehezen lesz szankcionálható.
Tehát én anyagi kárt nem okozok azzal, ha jobb minőségben letölthetőek a kabarék (mint a médiaklikk oldaláról) és nem kell egyesével mindenkinek rögzítenie. A jogdíj kérdés... zenével kapcsolatban tudnék mesélni, hogy DJ-ként majdnem 20 év alatt hányszor fizettem jogdíjat és ennyi idő alatt nulla ellenőrzés volt (törvény szerint joguk sincs, akinek lenne, nem állapíthatja meg a CD-ről, hogy másolt-e, mert ő max rendőr, nem szakértő, ... több oldalnyi védőbeszédem van előkészítve egy esetleges ellenőrzésre). Szóval a jogdíjak nem a magánemberektől vannak beszedve, hanem a hanghordozó árába vannak beépítve. Hazai üres CD is azért nem 50Ft, mint a szlovákoktól, hanem 200Ft, mert rányomtak 1 matricát a csomagolásra.
Régen a humorista nem annak örült, hogy jogdíjat kapott a Kabarécsütörtöktől, mert kérték a számait, hanem annak örült, hogy minden alkalommal szerepelt benne, így népszerű lett és sűrűbben hívták "haknizni", mert abban volt a pénz.
Sajnos változott a világ. Most néztem egy holnapi Janklovics előadást, 6eFt pillanatnyilag, az eladott jegyek meg kb. a terem 20%-át teszik ki, ráadásul minél több jegyet vesznek, annyival drágább lesz (dinamikus árképzés, csak pont rossz irányba). Hát lehet, hogy érdekelne, de mire odamennék 7-8eFt lenne a vége. Ennyit 1,5 órára nem vagyok hajlandó kiadni, 1 éven belül ha lefutott a fellépés, eladja a tévének és ott ingyen is láthatom. A humor is elment a pénzhajhászás felé. Már a RK felvétele is drágább, nincs ingyenes márványtermi sem, de ahhoz képest, hogy drágább, az extendedben hallható lesz, hogy kikapcsolt hangszórókkal tisztábban érthető a beszéd, mint hangosítva, ami azért egy elég nagy színvonalromlás, ha már egy színháztermet sem tudnak behangosítani.
Szóval illegális és illegális között is van különbség. A biztonsági öv és a piroson áthatás is szabálysértés, de az övvel mást nem veszélyeztetsz.
Ezzel persze nem akarlak lebeszélni a munkádról, hiszen mi kispénzűek mindennek örülünk, ami ingyen van, csak jelzem; óvatosan!