A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
-
Igen, a Pestikabaré webrádiót hallgatom minden nap (arra is alszom el), ott sok régi megy, ahogy a Falugyűlésben is benne hagyták a bakikat, vagy Kern-Bajor Sorozáson című számában. Kern szeretett sokszor eltérni a szövegtől, de Bajor-Gávölgyi sem tudta mindig pontosan felolvasni (Vizelet-olimpia vagy valami hasonló címe lehetett), a színészek még a bakikkal is tudtak színt vinni az egészbe, és talán nagyobb nevetés volt, mint magán az elrontott poénon. Ám azok a színészek azért javarészt humorral foglalkoztak munkásságuk során, míg mondjuk Bozó, Csőre, stb. ezt nem mondhatja el magáról, ők inkább szinkronszínészek.
Igaz, régen nem másodpercre vágtak! Most ha csak az én idei feltöltéseimet nézem, azok másodpercre pontosan 52:41 hosszúak szignáltól az utolsó szóig, sőt az este 11-es ismétlés valamivel még rövidebb, mint a délutáni adás. (Nem hasonlítottam össze a különbséget, csak egyszer feltűnt.) Játszanak a vágásokkal és a sebességgel is (ezt videó szinkronizálásnál vettem észre, amikor csúszott). Régen az orsósmagnóval ilyet nem tudtak, felvették, összevágták, leadták. Viszont régen voltak szünetjelek is a rádióban, vagy 1-2 perces zenével töltötték ki az üres időt, tehát akkor nem voltak ennyire időhöz kötve, mint a mai digitális világban, hiszen akkor emberek dolgoztak a stúdióban, most kb. egy számítógépre rá lehet bízni a teljes adásmenetet (rádióban is dolgoztam, így tudom, hogy már 10 évvel ezelőtt is minden mp3-ról ment egy adásprogramról, még komplett rögzített műsorok is). Ennek az a hátránya, hogy ha csúszna egy felvett műsor, levágná a végét, vagy onnantól minden más is csúszna, így az 5 sípszó is (ez beállítás kérdése, inkább az elsőt alkalmazzák). De amíg régen volt olyan, hogy "14 óra 2 perc, híreket mondunk", ma csak ez lehet: "5 pitty, 14 óra, híreket mondunk". Nincs már szabadság 2 perces csúszás tekintetében sem.
Az Extended anyagaim talán 5-10 perccel voltak hosszabbak, amelyik sokkal hosszabb volt, az kimaradt jelenetet is tartalmazott.
A másik, ami a felvételeken fentűnt, hogy annó 3:20 volt a leghosszabb anyagom (ha jól emlékszem), tavaly már nem rögzítettem, de akkor 2:30 után már vége is volt, azaz nem 3:20-ból csináltak 2x 53 percet, hanem 2:30-ból, így kevesebb a kivágandó, jelenetek nem kerülnek át legközelebbre, amit szinte minden felvételen újra felkonferáltak (2-3db-ot). Persze a sok tologatásnak sem volt értelme, de ha úgy érezték, hogy annak ki kell maradnia a 2 részből, akkor miért nem rakták kabarématinébe például? Akkor az sem csak ismétlés lenne.
Tehát kicsit gondolkodni kéne, megnézni a lehetőségeket, de ott mintha amatőrök dolgoznának.
Emlékszem; az elmúlt években volt taps-hangpróba is minden adás előtt a mikrofonok beállításához, legutóbb (1 éve) már az sem, így már az sem fontos, majd alákeverik egy másik felvételből.
De visszatérve az előadókra... pl. Jolika helyett a régi hangutánzós, énekes számaival nagyobb sikert érhetne el Bach, talán még Éles is visszajöhetne hasonló tudásával. Nem csak új előadókban lenne még jó kabaré, hanem a régiekben is, ha a régi énjüket adnák és nem a "kisebbséget", igénytelenséget. Vagy már itt is ott tartunk, mint az amcsi filmeknél, hogy vagy színesbőrű vagy kínai szereplőnek lennie kell minden filmben? Nálunk meg kisebbségnek?
Nem tudom, de ha így megy tovább, a híres magyar humor elveszni látszik.