A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
-
Eleve nem mp3-ban érhető el a fájl, hanem OPUS formátumban (38-39MB), amit wav-ba fordít a fordító. Kizárólag abban az esetben kell mp3-as fájllal dolgozni, ha NEM ő maga szedi le az anyagot a médiaklikk oldaláról, hanem más (mp3) forrását használja fel.
Én wav-ban szerkesztem és csak a mentés során kerül a legjobb minőségű (tehát legkevésbé tömör) VBR fomátumba (83-84MB ...az OPUS duplája). De persze ha igény van rá, wav-ban is fel tudom tölteni, bár ezek leginkább 1x hallgatós dolgok manapság, így nincs sok értelme, max ha azt vágná valaki.
De ugye ha már az alapanyag is tömörített (opus) és az még más tömörítést kap (mp3), akkor eleve már 2x-es minőségromláson esett át (és megsúgom, már a rádióban sem WAV-ból vagy CD-ről dolgoznak, tehát már a sugárzáskor sem CD minőségű a jel). Ennek ellenére én, mint vájtfülű, nem hallok észrevehető minőségromlást a végeredményen... pedig a tube minőséget fülre megismerem egy mp3-hoz képest.
Szóval a minőségromlás a kabaré műfajában egyrészt ha lenne is, nem számottevő, mondhatni észrevehetetlen. Zenében más, de szövegben 192kbps feletti minőségi (lassú) tömörítésű mp3 teljesen megfelelő, én ennek ellenére a VBR híve vagyok, hogy mégjobb maradjon, de minden esetben a legfontosabb a codec beállítása, hogy lassú=precíz legyen és ne pedig gyors=felületes.
Itt jegyzem meg - nem kritikaként - hogy VKaroly felvételei -8,4dB-esek (a normalizált 0dB-hez képest). Viszonyítási alapként a -6dB az 50%-os hangerőt jelenti, tehát annál is halkabb... ezáltal a jel-zaj (S/N) arány magasabb, így összességében csak a hangerő alacsony volta miatt a hangminősége rosszabb, hiába 48kHz, emellett joint stereo, de ez utóbbi szövegnél elfogadható.
Ő évek óta így teszi közzé munkáit és senki nem panaszkodik rá... azaz itt senki nem vájtfülű és a dupla kódolás okozta minőségromlást senki nem venné észre.
Utoljára szerkesztette: MisterV, 2022.02.24. 12:31:47