• irkab1rka
    #3
    Rosszul tudod. A blackdown az egy java implementáció ami hozza a java 2 platformot linuxra és kész. Ők nem fejlesztik a jávát, hanem egy JVM-et implementálnak:

    The term "Blackdown Java" describes a group of Sun Java products ported to Linux by the Blackdown development team.

    "Van olyan fejlesztői kör aki régóta megkapta a java forrásait" :DDD légyszi nézd már meg legközelebb, hogy milyen hozzászólásra válaszolsz. Ott van benne két link a java forrásához...

    A cikk a java fejlesztéséről szólt, nem egy fordítóprogram (gcc) vagy egy JVM implementáció fejlesztéséről.
    Hogy értsd az álláspontomat:
    gcc = cross platform compiler a célja a forráskód gépi kódra fordítása. Le van specifikálva, hogy mit kell csinálni.
    blackdown java = egy projekt, ami a sun-os linuxos jdk mellett egy másik java fordító illetve SDK összehozásával foglalkozik. A SUN lespecifikálta, hogy mit kell tudnia (mint minden java sdk portnak).
    java = programnyelv. Ki kell találni, hogy mi legyen benne, hogy tudja legjobban kiszolgálni a fejlesztő cégeket, hogy szoftvert állíthassanak elő. Ha már nagyon össze akarod hasonlítani valamivel, akkor a PHP-val hasonlítsd szerintem, vagy a Microsoft C-vel (ami elfejlődött a C#-ba végül)
    Ahhoz, hogy egy a számítástechnikában széleskörben elterjedt programozási nyelvet alkoss, vagy legalább érdemben hozzászólj, nem elég a diploma, vagy a 20 év szakmai tapasztalat, az érdeklődés. Ez mind elég, hogy beszálj egy opensource projectbe, hakkold egy kicsit, oszt ha jó lett, beteszik a következő release-be. Ahhoz, hogy a piac meghatározó szereplőinek az igényeit megismerd és kiszolgáld kell egy módszer JCP, ami egyenlőre jól működik, és sokkal nyiltabb, mint a rettegett konkurencia, ahol az igényeket (a tutit) egyetlen piaci szereplő mondja meg: a microsoft.

    Jelenleg nem tudok mondani olyan program nyelvet, amit ennél nyitottabb közösség fejleszt. Talán a perl, de őszintén megmondom, hogy komoly projectet soha nem csinálnék perlben. ;)