• BlackRose
    Nekem erről eszembe jut a Dead Poets Society című film amelyben a diákok rádiót halgatnak és azt hazudják, hogy radár amit gyakorlatból építenek, mert persze a suliban el vannak zárva külvilágtól és csak tanulni vannak ott. Persze nem vagyok ennyire konzervatív, de szerintem az iskola azért van, hogy tanuljanak, és semmi másra, az órákon irányított szocializálódásnak van csak helye (az anyaggal kapcsolatos eszmecsere, stb.) a szünetekben persze mehet a többi barátkozás meg stb. de csak a szünetekben. A baj abban van, hogy ma nem tudni mikor van mi, az órákon minden van csak tanulás nincs, és ez azonkívül, hogy a gyerekek buták maradnak, egy nagyon téves munkaszokáshoz vezet és késübb a munkahelyükön is mindent csinálnak csak dolgozni felejtenek el. Persze mivel én nem vagyok érintett, ez csupán az én véleményem, nem szentírás. De azért a teljes tiltást nem tartom jó megoldásnak, főleg azért is mert most már késő, amikor még nem igen voltak mobiltelefonok akkor kellett volna tiltani és büntetni az órán való használatukat, de a szünetben megengedni. Szóval most is csak egy gyenge pedagógiai marhaságnak vagyunk a tanúi. Nem a gyerekek a felelőssek a viselkedésükért hanem azok akik nevelik őket a felnőttek, most amikor elb...ták a dolgokat akkor a gyerekek isszák meg a levét. Na de ez tipikus a mai szuperszaki állományra mindenütt. Most lehet, hogy én tévedek, de azt szeretném tudni, hogy mi alapján állapították meg, hogy mi a probléma és azután mi a problémára a megoldás, komoly tudományos alapú kutatással, vagy egy-két hülye szubjektív véleménye alapján. Azt hiszem ez a második történt.