http://34bpm.lightbulbmusic.com
  • Petka
    #1
    1978 -ban született Párizsban, legtöbbet Isztambulban, Párizsban és Amerikában élt. Miután letette a mérnöki diplomát a Tufts egyetemen, New Yorkba költözött, elkezdett dolgozni és szabadidejében zenélni. Egyik este odaadta Cass-nek az egyik zenéjét a Twilo klubban. Két hét múlva csörgött a telefonja és újabb track-eket kértek tőle. Ezzel elindult a Yunus sztori.

    Azóta sorozatban készíti a zenéket a Silver Planetnél és a Regress Recordsnál. 2002 óta rendszeresen játszik John Digweed Kiss FM műsorában, Még ebben az évben kiadta a „Mavi Suvit” és a „Red Pilot”-ot, ami 2002-es WMC slágere lett. Ezzel megtette az első lépést, hogy bekerüljön a nemzetközileg elismert progresszív/house producerek közé.

    Yunusnak 2003-ban sikerül bejutni a legnagyobbak közé: a Red Pilot hozta minden idők legnagyobb eladását John Digweed Bedrock cimkéje alatt és elnyerte a „Az Év Legjobb Progressziv EP”-je címet. Ennek révén rengeteg website-on és cikkben írtak róla (SoundRevolt, Clubextreme, Residentadvisor…). Elismertsége csak nőtt, miután elkészítette a „Headfirst EP”-t a Silver Planetnél, melyet rengeteg magazin úgy jellemzett, hogy az utóbbi évek egyik legjobb kiadása.

    Yunus Güvenent felkérte John Digweed, hogy készítsen a Bedrock kiadó 50. születésnapjára, az ott elsőként megjelent „Heaven Scent” című dalra egy remixet. Az eredményről John Digweed a következőket mondta:

    „a legizgalmasabb, legújszerűbb remix, amit mostanában hallottam”. Digger fellépésein hónapokig ez volt a záró szám.

    Úgy tartja sok kritikus, hogy a legjobb eredeti hang a szakmában.

    Yunus Güvenen azóta is rendszeresen hallható John Digweed Kiss FM műsorában. Karizmatikus színpadi előadásának és pörgős szettjeinek köszönhetően sok országban nagy kedvenc lett. Rendszeresen hívják Anglia, Lengyelország, Görögország, Románia, Magyarország, Franciaország, Olaszország nagy klubjaiba, és a világ szinte minden pontján játszott már.

    Forrás: JustMusic.FM


    Nos az én véleményem az, hogy egyik legjobb dj a műfajában. Persze tudom vannak jobbak is nála, de ez az ember tud valamit, amit más nem. Az ő setjeiben van valami, ami nagyon megfog engem. Mégegyszer mondom ez az én véleményem és azért nyitottam ezt a topicot, mert kíváncsi vagyok más emberek mit gondolnak róla, valamint szeretném a segítségét kérni, azoknak a fórumozóknak, akik ismerik az általa kevert zenéket. A 2004-es Aquaparkos setjének szeretném összehozni a tracklist-jét, ugyanis sehol se találom és már nagyon régóta keresem. Aki nem tudná, ez egy 5 órás mix. Két változatban lehet megtalálni neten, az egyik darabolva van 5 részre, a másik egyben. Ha esetleg valaki tud biztosítani tárhelyet, szívesen feltöltöm. Aki pedig egyáltalán nem ismeri, az letöltheti egyik mixét innen:
    http://34bpm.lightbulbmusic.com/

    Nos egy külföldi fórumon már volt egy kezdeményezés a track-ek összeszedésére. Íme az eredmény:

    7:00 - Pig and Dan - The DJ took pills
    32:00 - Matthew Dekay - ID
    65:00 - Agent 001 - Mystic Disco
    75:00 - Little Green Men - Through with you
    82:00 - Darkarma - Focal point blur
    89:00 - Sander Kleinenberg - ID
    102:30 - Dousk - Pa Di Da
    110:00 - male vocals "Close your eyes, I can feel you dream"
    120:00 - The Fugitives -- Onwards and Upwards
    136:25 - Mitch Wells Feat. Nica Ionz - Where I (Chris & Kai Vs. Levin Vocal Mix)
    211:00 - Probspot - Blueberry
    217:50 - Yunus Guvenen - Mass Schizophrenia
    260:44 - Yunus Guvenen - Red Pilot

    Persze ennél jóval több szám van. Akinek megvan a mix és felismeri valamelyik számot, az jelezze itt!