• Komolytalan
    Ez a red jelenthet valamit a nevedben... Az addig nyújtózkodj míg a takaród ér elv az valamilyen szintig jogos, csakhogy én nem látom a magyarázatát annak, hogy miért ér eddig a takaró ameddig. Mondok 1 példát. Van XY, úthenger kezelő. Keres havi 120eFt-t, és ezzel vidéken már a többség által irigyelt munkakörben dolgozik. 2x2 sávos autópályát építenek, aminek kilométere itthon 2.5-3.5 Mrd Ft.
    Ugyanez a jóember gondol egy nagyot, és kimegy Németországba. Tök ugyanaz a cégtulaj, tök ugyanaz a munkakör, keres havi 3-4-500eFt-t (250eFt a minimálbér ugye). Autópályát építenek, 2x3 sávosat, aminek kilométere 1-1.5Mrd Ft.
    Gondoltam, biztos azért van így, mert rohadt sok adót kell ahhoz befizetni, hogy visszafizessük az államadósságot (ami ugyebár liberális meg komcsi sulykolás szerint mindenki adóssága, nem azoké a szoci politikusoké akiké a fél horvát tengerpart, de mind1). Hallom a hírt: az államadósság az elmúlt 4 évben nőtt kb 50%-al (vagy többel).
    Szóval amíg ez az ország így működik, akkor nekem, meg úgy általában senkinek se mondja senki se hogy addig nyújtózkodj amíg a takaród ér, mert a takaró nem a mi hibánkból rövid, hanem lelopják rólunk! És aki lelopja, az fizessen meg érte, mint köztörvényes bűnöző. Ha közéjük tartozol, vagy velük szimpatizálsz, akkor te is.