• TehutBabe
    #84
    helló MIndenkinek!
    Érdekesek a soraitok, de azért senki se talált még magyarázatot arra, hogy miért akarják az emberekről a 26-ik bőrt is jogdíjakkal lehúzni.
    Mi a helyzet a szerzők jogdíjaival? Ismerősöm szerző (zene), veszi a boltban a matricás lemezt, hogy a saját munkáit archiválja, esetleg a megrendelőhöz az anyagot digitálisan ejuttassa. Ő fizet jogdíjat, és mit kap? Majd valami morzsát, kb. egy év múlva. Szóval a sok szövegből, hogy mi jut vissza és kihez, szerintem a fele sem igaz...És ha valaki letölt, mert tetszik valami, akkor nagy valószínűséggel meg is fogja venni. Én is így vagyok vele. Persze nem mindent, mert amiről kiderül, hogy vacak, azt nem veszem meg, sőt a letöltött állománya is hamar törlésre kerül, minek tároljam ha nem kell?
    A fizetős tartalom letöltése talán járható út lenne, de persze tudni kéne pontosan, hogy mit fogunk letölteni, és az ára is legyen arányos a letöltéssel. Átalány módjára nem fogok adózni jogdíj oldalon egy szolgáltatónak sem, a cikkből kiindulva, ez azért röhej lenne. Na további jókat Mindenkinek!