BlackRose#102
"(Win-API + MFC tényleg egy agyrém...)"
hehe, ami az MFC-t illeti, hát indulónak rémes, viszont ha megszokod, valahogy OK és működik, habár be kell vallanom, hogy annak idején a Borland megoldása elegánsabb volt. Ami pedig a WinAPI-t illeti, érdekes és izgalmas volt vele az élet, ezt főleg az tudja megérteni aki a Win 3.0 idején tiszta C-ben próbálkozott Windows-ra programozni (igen voltunk ilyenek is, nem mindenki várta a Visual Basic megjelenését), szinte némi nosztalgiával emlékszek vissza amikor éjszakákat töltöttem a tiszta WinAPI/C programozással, és eközben Charles Petzold - Programming Windows című könyvéből halványra olvastam a betűket... he he na most vettem a kezembe, hiába duma ide oda, hiába tudom, hogy az objekt orientált programozás nélkül nem lehet lélegezni és persze még a Borland C++ 1.0 idejében kezdtem el így dolgozni, hiába minden, azt a frászos izgalmat ami azelőtt volt amikor a WinAPI volt a target kopasz C-ben sőt még előtte amikor MASM-ben meg Turbo Assemblerben dolgoztunk lehetetlen ma átérezni, minden rutinos lett, alapjában elég könnyű ahhoz képest és kissé unalmas, persze nem várom, hogy ezt a fiatalabb olvasók megértsék, főleg nem azok akik Java-n tanultak meg járni, de az is lehet, hogy én vagyok öreg, vagy hogy csak akkor fiatalabb voltam. Úgyhogy kérem szépen ne bántsátok a régi szép időket amikor a programozók tudták mi a lista vagy a binary tree, mert most napról napra találkozok végzett informatikusokkal akik még ezt sem tudják. Élvezet volt a WinAPI, lehet, hogy nem volt produktív (mai szempontból), de nem lehetett 80-as IQ-val programozni, ez szintén érvényes az MFC-re is, a .NET, Java meg hasonló, pedig OK, kell, én nagyon szeretem mert nagy a produktivitás (több pénz a konyhára), de korántsem olyan izgalmas mint egy low level kód, vagy egy WinAPI szidó éjszaka. Na off topic, de ugye ez nállam nem ritkaság.