• froberto1
    Az egyik áruházban vettem LG LCD tv-t. (32LX2R) Előtte az áruházban kipróbáltam. Magyar menü volt benne. Megnéztem a bemeneteket is. Hazavittem a kiválasztott tv-t. Amikor otthon kicsomagoltam láttam, hogy a típus passzol, de hátulján több csatlakozó van. Gondoltam biztosan rosszul emlékszem a csatlakozók számát illetően. Aztán láttam, hogy ebből bizony a magyar menü. 2 nap után nem hagyott nyugodni a dolog, visszavittem kicserélni mert így a teletext karakterkészlete sem kezelte az ékezeteket. Nagyon segítőkészen hoztak egy olyat, amiben magyar menü volt. Már a kicsomagolásnál láttam, hogy a csatlakozó ezen kevesebb (nincs rajta DVI bemenet, hiányzik a fejhallgató kimenet). Aztán bekapcsolás után átnéztem a menüjét is. Arra számítottam, hogy ugyanazokat kell magyarul találnom, mint ami az enyémen van. Egy fenét! Lebutított hiányos menü, csúnya menüképek stb. Egy csomó dolog egész más volt. Aztán eszembe jutott, hogy talán a hátulja sem véletlen lehet teljesen átvariálva. Szóval ugyanazért az árért az egyik vevő a Kelet-Európába szánt butított készüléket kaphatja, a másik pedig kis szerencsével a Nyugat-Európába szánt kicsit több, kicsit okosabb készüléket. A távkapcsolója is sokkal rondább, rosszabb fogású volt. Ennek ellenére a típusszám passzolt. Bele sem merek gondolni, hogy ha ennyi minden más rajta szemmel láthatóan, akkor mi lehet még más benne, amit nem is veszek észre kívülről!?
    A végén maradtam az eredeti készülék mellett csere nélkül. Felhívtam az LG szervizt, aki elkalauzolt engem egy speci bill. kombinációval a szervíz menübe, ahol a teletext karakterkészletét sikerült átállítani.
    Ez az áruház, ahol ezt vettem, külföldön is jelen van. Ezért fordulhat elő náluk, hogy néha bizony összekeveredik a más országba szánt árukészlet a magyarországival.

Ezt csak érdekességként írtam le, hiszen más is járhat hasonlóan. Gondoltam vásárlás előtt nem árt rá felkészülni, hogy ilyen is lehet. Egyébként a Tv szuper. Nagyon elégedett vagyok vele.

A végén egy kis pozitív:
    Az áruházról pedig annyit, hogy egyébként minden szinten nagyon segítőkészek voltak. Erről ők sem tehetnek, mert a dobozba nem látnak bele, de minden vonalon nagyon rugalmas volt az ügyintézés.