• shabba
    #29
    Ha megnézel egy 450kbps-es webcast streamet, pl. a www.atv.hu oldalán(nagyítsd ki teljes képernyősre, úgy az igazi) és összeveted azzal a minőséggel ami a tv szolgáltatódtól jön akkor azért látható különbség van. Szerintem te sem örülnél annak ha változatlan havidíj mellett a tv szolgáltatód visszavenne ilyen webcast minőségre, azzal a szöveggel hogy ez is tökéletesen megfelel.

    Ezért kell az IPTV-nek is legalább olyan minőségi követelményeknek megfelelnie mint amit a piacon lévő konkurens megoldások biztosítanak. És az IPTV-nek nem a webes webcast meg a vicces videók a konkurenciája, hanem az analóg és digitális tv szolgáltatók által kínált tv csomagok.

    A H.264 minőségére jó példa ha elmész Apple trailer oldalára és megnézel pár HD trailert. A 480p-sek megfelelnek az SD minőségű TV adás minőségi követelményeinek, az 720p és 1080p-sek meg a HD-snak. Bár e két utóbbit mezei PC-n nem igazán tudod majd lejátszani mert kevés lesz hozzájuk a géped teljesítménye. Hacsak nincs valami hardwares támogatottságod ami pl. a legújabb generációs videokártyák esetében megtalálható.

    Ezeknek a trailereknek a bitrátája közel van az általam korábban leírt értékekhez, a képi minőségük pedig eléri azt a szintet amit egy mai modern digitáli tv-től elvárható, és amivel egy IPTV szolgáltatás versenyképes lehet a már piacon lévő megoldásokkal szemben.