GABOR16#36
Hát valóban szerintem is 30 éven BELÜL kellene változtatni az emberek cselekedetein.
Ha nem változnak meg, nem lesz hol élniük.
Mondják, hogy az ember csak saját hibájából tanul, és nem hallgat mindig az eszére (önzőek, önvágyóak vagyis mindent akarnak), de én úgy látom, hogy a saját hibáikból sem tanulnak.
Azt hiszem az emberek sajnos valóban olyanok lehetnek mint a vírusok (már régi kínai filozófusok is mondtak hasonlókat).
Valóban kellene valaki aki megmutatja, hogy hogyan is kellene élni, mert az emberek hiába tudják, hogy hogyan is kellene, nem látják át a jelenlegi cselekedeteik következményét. Vagy csak nem vesznek róla tudomást ami még rosszabb, mert tehettek volna ellene.
Én remélem az emberek ebben az irányban megváltoznak. Hiszem, hogy képesek rá, legalábbis szeretném, de a történelem nem teljesen ezt mutatja. Pedig a képességük megvan rá.
Én úgy érzem, hogy mostanság az emberek egyre inkább nyitottak a környezet iránt, és ez az utóbbi pár évben még erősödni fog egy kicsit. Vagyis úgy gondolom hamarosan lehetőségük lesz a változásra ha mind akarják (de tényleg csak akkor).
De ha nem jó irányba indulnak el, akkor nemfognak újra próbálkozni, mert szerintem megfognak törni, és az emberiség eltűnik a földről (talán a földnek jobb lenne), de nem érdemelné meg egy olyan lény az eltűnést mely önálló döntéseket képes hozni. Ha valaki azt gondolná, hogy az emberek feljebbvalók az állatoknál és a természetnél, akkor nincs igaza, ugyanis mivel képes dönteni felelőséggel tartozik cselekedeteiért, és vigyáznia kellene a "lénytársaira". Vagyis nekik kéne, fent tartania az egyensúlyt az élőlények és természet között, nem pedig feldönteni önön kényelemből.
Mert az emberek többsége talán azt gondolja, hogy ez a modern világ kényelmesebb és biztonságosabb mint a kb. 500-1000 évvel ezelőtti (azért az inkvizíció és háborúk nemkellenek) világ, de ha logikusan belegondol, mennyi dologra kell most figyelni, és mennyi kötelezettsége van, milyen veszélyek vannak körülötte, hamar rájöhet, hogy a régi világ ebből a szempontból valóban kényelmesebb volt.
Nem azt mondom, hogy a fejlődés ellen vagyok, csak azt, hogy egy természetes szintet fent kéne tartani, és persze normálisabb léptékű életmód kellene, nem pedig ez a "rohanás" (100 évvel ezelőtt még bolondnak tartották a "rohanó" embereket).
Na kicsit elkeveredtem a témától.
A témához hozzászólva:
Rendkívül érdekesek, és értékes merülések történhetnek arrafelé.
Rengeteg új dolgot lehet felfedezni, és evolúciófigyelés szempontjából is különleges (gondolom vannak olyan élőlények amelyek csak ott élnek).
Hogy az a hely szent hely-e azt mindenki döntse el maga, ha a Mayák tisztelték emiatt számukra lehet, hogy az is, de más számára attól még nem válhat szenté, mert ahhoz akkor meg kéne adnia a tiszteletet, még ha csak egy elámulással teszi is azt, az már éppen elég.
Az, hogy szennyezik a területet sajnálatos. Ha jelenleg nem természetvédelmi terület jó lenne azzá tenni, mert így jobban lehetne védeni, és tán tovább lehet majd tanulmányozni eredeti formájában. Persze az esetleges turistákra fokozottan figyelni kellene, főleg, ha szennyezik a területet.
Hát, ennyit akartam mondani, remélem nem túl hosszú, és érthető amit írtam.
Üdvözlettel: Érdi Gábor, ki szeretné szeretni az emberetet.