• Tiberius B
    Félig, én egyedül egyetlen egy vmitől idegenkedek, az a fura hullámkiterjedéstől és mégis "részecskeként" való kölcsönhatástól. Legszívesebben egy lokalizált kis "hullámzó" (mint egy lebegő vízcsepp) vmit képzelek el, ami mikor rendszerbe rendezzük, vhogy a rendszer is hasonló lesz. Amit leírtam az egy régebbi álláspont, egyszer mondtam, hogy igazából onnan is veszem, hogy olvastam egy korabeli könyvben, hogy ebből a levezetésből következik, hogy nem tudjuk egyszerre(!) mindkét tulajdonságot mérni kellő pontossággal.
    A hozzászólásom végén mondjuk visszahelyezkedek jelenlegi "fő" álláspontomra, miszerint, amint úgy tudjuk megfigyelni a "részecskéket", hogy nem változtatjuk meg a tulajdonságaikat "jelentősen", akkor majd eldől minden (vagy jön egy új tudományos forradalom). Egyébként a könyvben a legérdekesebb az volt, hogy volt benne egy rész, ami a hullámviselkedéssel foglalkozik, és ott pl. szerepel a Schrödinger-egyenlet asszem, és elég érdekes, hogy ott a hullátulajdonság ("szétkenődés") mértéke a tömegtől függ, a mi testünk is elmosódik, ha egyként tekintünk rá, mindössze baromi kicsi az "elkenődés" mértéke.
    Na asszem ennyi, kiicsit álmos vok, jó éjt mindenkinek!