konzerv.tx.hu - [SG.HU] Tribes1 Server [HUN] - Renegades MOD
  • Borg
    #182
    Majd csinálok screent róla, de páran már láthatták is, akik bejutottak a bázisvédelmemig :P

    A dolgot úgy kell elképzelni, hogy szembe állsz a fallal, és kb fejmagasságba egymás mellé felteszel 2 laser turretet, a fal tövébe pedig egy iont. A két laser turret közé pedig még egy motion sensort. Mindezt pont akkora területre helyezd el, mint egy deploayble force field felülete.
    Ezután fogsz egy force fieldet az inventoryból, és odaállsz vele a fal elé. Majd alul, a padlóra közére célozva, lerakod a force fieldet úgy, hogy a force field vastagságánán mág átlógjon minden. Tehát a turretek, meg a motion sensor is. Igy a látszólag a tövük benne van a force fieldben. De ez már elég ahhoz, hogy a rájuk lőtt damagét először a force field vegye fel. Közben meg a turretek simán tudnak lőni, mert annyit kilógnak belőle. Trükkös dolog, de működik :)

    Ugyanennek van egy olyan változata is, amit pl rollercoasteren szoktak hatékonyan alkalmazni. Itt lemennek a kisinventoryval a bázis elé, a domboldalba, és leraknak laser turreteket kettes csoportokban. 1-1 laser turret kb 1 méterre egymástól, majd a következő kettes csoport valahol odébb. És két ilyen laser turretre ráillesztenek egy blast wallt :) Valahogy ügyesen kell bejátszani, ezt még én sem próbáltam. Elvileg nem pont a laser turret közepére kell rakni a blast wallt, hanem kicsit attól függően, hogy merre akarod hogy ki tudjanak lőni, kicsit a másikfelé eltolva kell rájuktenni. Ezáltal megintcsak a blast wallt kell először kilőni ahhoz, hogy a laserekhez hozzáférj :) Ami meg több idő, mintha csak a lasereket kellene kiszedni. Viszont annyi hátránya meg vna, hogy a blast wall pontosan jelzi a laser turretek poziciojat, míg a laser turret magában elég jól eldugható :)

    Illetve van egy még bonyolultabb változat is, de az már nagyon exploit szagú :) Ott a clippinget kell kihasználni. Elég bonyolult leírni, de kb úgy kell elképzelni, hogy van egy falad, aminek az egyik oldalára felteszel egy turretet, majd átmész a másik oldalára, és oda a turret vonalába a falra merőlegesen leraksz egy force fieldet, ami átlóg a falon majd, lefedve a turretedet is :) Namost a falon átlógó részére hiába lőnek a force fieldnek, onnan nem lehet sebezni rajta ;) Igy a turreten sem. Tipikusan a Broadside felső bejárati folyosóján szokták ezt megcsinálni. Telebasszák laser meg shock turrettel, és aki leereszkedik oda a legfelső teremből, azt secperc alatt szétszedik a turretek. Hiába ereszt le oda bármilyen fegyverből :)