• robrose
    Anyám szintén általános iskolában dolgozik, ott ahova anno én is jártam...

Régen ha verekedés vagy valami szösszenet volt, jött az igazgató és a hatalmas tenyerével beterítette a delikvensek fejét. Mindneki lenyugodott, rend volt. Szűlők nem mentek panaszkodni, mert tudták h ez jogos volt.

Napjainkban: anyám meséli h oylan verekedés volt az ebédlőben h a kis 20kilós zselézetthajúak székeket vagdostak egymáshoz. Vagy egy másik: neki esnek a tanárnak, rúgdossák, elküldik anyjába, de a tanárok nem tudnak és sajnos nem is tehetnek semmit.

Ha mégis tesz valami szóbeli fenyegetést, dorgálást, bejön a szűlő és a gyerekek elött! anyázza (és megüti) a tanárt. (Löttek a tanári tekintélynek)

Pár okos itt azt mondja h a szűlő a hibás.

"A gyermek születésénél fogva jó, a környezet teszi vaddá."

Tök igaz. Otthon szarnak rá, kimegy a haverokkal, megtesznek olyan dolgokat, amire a környezete nem reagál semmit.

Tanár igen is tehet róla, h nem tud ilyen dolgokról. Én is kaptam anno "dorgálást", mely meglátszott (jogosan). Az osztályfőnököm észrevette a pofonok nyomát és egyből szociális gondozót akart hívni. Az "én időmben" a tanároknak volt tekintélyük, figyeltek ránk, és a "felsőbb éveseknek" is volt nevük.. Nem úgy mint most, h egy szaros 14éves lazán bedurrog egy 18évesnek..

Én azt mondom, igenis megérdemlik a gyerekek az atyai pofont (mástól), a tanár a fegyelmit, az igazgató a szóbeli megrovást, a szűlőre pedig kiküldeném a szociális gondozót...

A szép szóból nem tanul a gyerek. Lásd az amcsikat. Ott is minden megvan engedve a kölköknek. Meglehet nézni h hol tartanak. Fémdetektor kell a suliba stb...

"de messzirol ugattok minden tudomanyos felfogast, emberek tobb tizeves munkajat kopitek le, mert kurvara tudjatok a frankot, mindenrol van velemenyetek amikor masoknak fajdalmat kell okozni"

A tudományos felfogás nem egyenlő a való élettel és gyakorlattal. Ezt mindenki tudja. Mindig az adott helyzet mondja meg h mit lehet tenni! A kérdés csak az, meg is teszik?