• Omegared
    Érdekes dolog dolog ez a "marad a gépemen az xp vagy nem" téma...
    Ahogy a cikkben is jól írták az Xp sajnos már egy rendesen korosodó oprendszer, egész egyszerűen az történik vele mint ami anno a Windows 98-al. Elszalad mellette a technika. Sokáig használtam én is a W98Se-t, de aztán viszonylag hamar áttértem az Xp-re, a sok driver- , kompatibilitási hibák miatt. Hála az égnek (vagy nem neki) az xp viszonylag kevesebb ilyen gondal küzd. Viszont itt is nagyon szépen látszódnak, illetve előjönnek azok a problémák, amik gondot vagy bosszúságot okoznak. Ilyen pl az új technológiájú hardverek natív támogatásának a hiánya, pl mostanság számomra letöbbet előforduló "hogy telepítsek sata vinyóra xp-t dolog". Tudom nem egy bonyolult dolog, de sajna azért már sok gépben nincs floppy,
    s ugyebár az xp telepítő semmi másról nem hajlandó "más gyártótól való hardver illesztőt" betölteni mint a jó öreg "a+kettősponty" barátunkról. Ez csak egy példa a sok közül, ami sajna az idővel jár. A 98SE-t is lehetett toldozgatni-foltozgatni egy darabig, de mi lett az ára? Sok instabilság, kékhalál. Szerintem előbb utóbb az Xp-t is utoléri ez.
    Pedig szerintem nem rossz oprendszer, csak ugye sokaknál megáll az élet a "Gratulálunk! Nekifoghat!" kép után. Az meg, hogy pepecselni kell még vele a rendes működés érdekében az szerintem csak lustaság/nemlustaság kérdése...
    Ez az Xp amin írok 2,5-3év között van.
    Valaki mondta hogy a linux nem jó semmire csak gatewaynek... Na ez is egy sík nézet. Kétségtelen, hogy szerver feladatokra kiválló, de kitűnő desktop munkaállomást is lehet készíteni segítségével. Az egyéb Live, rescue linux disztribekről nem is beszélve...

Egy szónak is száz a vége, ide illik két jó kis mondás.
    1. Attól hogy a kacsa nem tud úszni, még nem a víz a hülye...
    2. PEBCAK: Problem Exist Between Chair And4 Keyboard. Na ez utóbbi is nagy igazság...