• BiroAndras
    #248
    "Mindenesetre (itt is) megfigyelhető, hogy a tisztelt szkeptikusok megmérnek pár klasszikus fizikai, ill. kémiai tulajdonságot (nagy szenzáció is lenne, ha azok eltérnének)"

    Azért ezt mérték, mert a forgalmazó állította, hogy ez a mérhető különbség.

    "és miután abban nem találnak semmi különöset, megszületik az ítélet, hogy ez márpedig közönséges víz, lehetetlen, hogy érdekes hatásai legyenek, így azokat már kár is vizsgálni."

    Ilyen kijelentés nem hangzott el.

    Idézem:
    A pi-energia hatását közvetlenül nem tudtuk tesztelni, mivel magáról a pi-energiáról sehol sem találtunk olyan pontos ismertetést, amelynek alapján bármilyen mérését megkísérelhettük volna. Tekintve, hogy a Fülöp doktor által leírt forráspont- és fagyáspontváltozást elvileg a pi-energia okozza, talán nem elhamarkodott az az ezek hiányából levont következtetés, hogy efféle energiát az általunk vizsgált vízminták egyáltalán nem tartalmaztak.
    Mivel a mintáinkat ismert és nagy forgalmú egészségboltokban, köztük Fülöp doktor saját cégének boltjában szereztük be, valószínű, hogy következtetéseink más budapesti pi-vizekre is érvényesek. Ennek vagy az az oka, hogy a magyar forgalmazók nem tudják, hogyan kell ezt a különleges japán energiát a vízbe juttatni, vagy az, hogy ilyen energia egyáltalán nem létezik.
    A második tulajdonságcsoporttal kapcsolatban sokkal konkrétabb adatokkal szolgálhatunk. A vizsgált fizikai jellemzők (az elektromos vezetőképesség és az elektromágneses elnyelési spektrum) kimutathatóan megváltoznak, ha a csapvizet valamilyen tisztítási eljárásnak alávetik. Mintáinkban ezek a jellemzők nem különböztek a csapvízéitől, s ez igen valószínűvé teszi, hogy ezekkel a mintákkal semmit nem csináltak.