• BiroAndras
    "2-3 hw-re még mindig sokkal könnyebb fejleszeni, mint 25000 variációra."

Ezzel cask az a baj, hogy nagyon különbözőek a HW-k. Pl. a PS3 és az XBox eléggé eltérő architektúra. Nehéz olyan kódot írni, ami mindkettőn jól fut. És ugye a PC sem halott még, arra is illik kihozni a gamét.
    PC-nél sincs már túl sok variáció. Nagyjából minden mindennel kompatibilis, cask az átlag HW teljesítményre kell figyelni. A GPU-knál asszem még szokás külön optimalizálni, de ott sincs túl sok variáció. A PC előnye az, hogy te eldöntheted, hogy milyen HW szintre dolgozol, és a játékosok majd olyat vesznek (vagy nem veszik meg a játékodat).

"Mondjuk a PS3 256MB main ramja nekem is kicsit kevésnek tűnik. De nem PC-s szemmel kell nézni."

Persze, másképp kell egy konzolnál számolni. De mindennek ára van. Ha memóriára optimalizálsz, akkor sebességet vesztessz. Persze az új konzoloknak van bőven teljesítménye, de nem fogod tudni teljesen kihasználni, ha nincs elég memória.
    Másrészt lehet olyan játékot is csinálni, amihez egyszerűen nem elég ennyi memória. Például elég ha csak a pálya méreteket növeled (én pl. szeretem az óriási pályákat).