BlackRose#18
Az igaz, hogy a bankkártyák gyenge védelemmel rendelkeznek, de az is igaz, hogy amikor kitalálták, nem volt elterjedt Internet, nem voltak féregprogramok amelyek kémkednek a gépeden, stb. Tehát alapjában a fejlődés állt meg valami okból. A jelenlegi kártyavisszaélési ráta nem elegendő, hogy a biztonságot problémának tekintsük és ezért jelenleg nem is próbálja senki sem megoldani. Különben egyetértek, hogy sokkal nagyobb biztonság is elérhető, és az RFID akár ennek a megoldásnak része is lehet. A számla plusz kártya megoldás létezik én azt használom az Interneten. Különben nem tudom itt, mi a helyzet, de az USA-ban hitelkártya esetében minden olyan tranzakció amely nincs a saját kézírásommal ellátva, és nem válalom a számlát az üzlet vagyis a számlakövetelő terhére megy, ezért van az, hogy az online csalásokat az online rendszerek (Amazon, stb.) belekalkulálják az árakba mint veszteség, mert a törvény szerint ha nem írtam alá a számlát (és online ezt nem lehet, az e-signature itt nem műxik) akkor nem vagyok felelős. Kb. ez a dolog kellene minden esetben, ahogyan a bank autorizálja a tranzakciót, mondván, hogy OK az ügyfél fizetőképes, nekem is kell, hogy OK ez én vagyok és vállalom a számlát. Hogy ez miként oldható meg, jelenleg a PIN kód az ami mondjuk erre szolgál, de a PIN kód az gyenge bizonyíték, hogy rollam van szó, ide biometrikus azonosítás, RFID, vagy hasonló dolgok kellenek. De komoly AES szintű titkosítással. Addig meg reménykedhetünk, hogy nem történik semmi, és a pénzünket csak minimális de nem gátlásos mennyiségben tartsuk bankkártya folyószámlán, ami nem szükséges ide azt helyezzük el egyszerű takarékbetét számlára, vagy fektessük értékpapírokba stb. ha már annyi van, hogy félni kell az esetleges lopástól.
fawcet...
Mond meg minek kellene az ég világon a PIN kód az Interneten? De ettől föggetlenül az átutalás NEM 100% biztos, az nem kétséges.