• szivar
    #161
    "Ezek elég távoli és esetleges lehetőségek. Én nem vagyok, és valszeg nem is leszek fontos személy, tehát nincs miért aggódnom."

    De bizonyos szempontok szerint lehetsz majd kulcspozícióban is. Ezt nem tudni előre.

    "Ez megfordítva is igaz. Senki nem becsüli le a hátrányokat, csak épp azt mondjuk, hogy az előnyök messze nagyobbak."

    Valószínűleg ezt mondták az első atomerőműre is :D. És megtettek majd' mindent, hogy ne lehessen semmi gubanc. Mondhatni hogy ledolgozták a hátrányokat, amiket 'menet' közben vettek észre. A fenti felfogás szerint viszont nem kellenek szabályozó eszközök, biztonsági berendezések, mert ezek nélkül is több lenne az előnye mint a hátránya. Ezeket a 'szabályozó eszközöket' hiányolom az adatvédelmi irányelvek közül. Jelenleg bárki, szinte bármilyen adatot gyűjthet, amihez hozzáfér. Pedig már tudhatjuk hogy mit is jelent az, ha túl sok adat van az emberekről, egy csoport kezében.

    "Tehát te is azt mondod, hogy nem betiltani kell, hanem szabályozni. Ez esetben nincs köztünk véleménykülönbség."

    Valóban.

    "Ez most is tudhatják. Elég csak kártyával fizetned, a részleteket az árúház számítógépeitől megtudhatják (sőt, a könyvelésben is szerepel, elég csak az APEH-nek bekérni egy tételes listát)."

    Valóban. Na akkor itt van az összeesküvés ;D.

    "Tévedés. Pontosan be lehet mérni egy telefont. Emlékszem, csak azzal a feltétellel engedték telepíteni a rendszert, hogy a titkosszolgálat képes legyen bemérni és lehalgatni bármely telefont."

    Real-time bemérhetőek, pár száz méteres pontossággal, mint ahogy a lehalgatás is csak valós időben műxik. Visszafele haladva az időben viszont már csak a cellainformációkkal agyalhatnak. Lehalgatás az megint más cég. Még házibarkáccsal is lehetséges mobilokhoz lehalgató eztközt készíteni.

    "Azért ehhez komolyan dolgozni kell. Aki erre képes, az már ma is minden információhoz hozzáfér."

    Vagy csak némi ismeretség || befolyás szükségeltetik hozzá. Végülis... Csak nem mindegy hogy mennyit kell bányászni az adott infó után.

    "Ez nem feltétlen van így. A személyazonosságodat nem kell kiadnod. Pl. egy megfelelő biztonsági szintű digitális aláíró eszköz megvédhet ez ellen. Ez esetben csak úgy élhetnek vissza vele, ha fizikailag ellopják (ha beléd van ültetve, akkor még macerásabb)."

    De valahogy mindenhol igazolnod kell azt, hogy te vagy az... Közvetlen vagy közvetett úton. Akár a villamoson, akár a banknál, akár a boltokban... Mindegy hogy digitális aláíró eszközzel, vagy fényképes igazolvánnyal...