• BiroAndras
    #469
    "Mert olvastam a magyar elektroncsőgyártás történetéről."

    És abban az volt leírva, hogy szartak az eléletre, és csak kísérletezgettek? Nem hiszem. A magyarok elméleti fizikában is nagyon jók.

    "Az meg azért nem egy elhanyagolható dolog, hogy amíg a 2.vh be nem ütött, addig világszínvonalú termékekkel jött elő a magyar gyártó, a legtöbb esetben magasan verte a konkurenciát."

    Ez most hogy jön ide?

    "A működési elvét azt valóban nem. Viszont a felhasznált anyagok milyensége jelentősen befolyásolják a végeredményt."

    De a működését el lehet magyarázni enélkül, és ez volt az állítás.

    "Amiben sajnálatos módon még nincsen indexelve elég sok érdekes iromány, vagy külön furfang kell ahhoz hogy megjelenjen."

    Használd a google-t az szokott működni.

    "De számomra nagyon úgy tűnik, hogy a parányok világára egy komplex rendszerként kell majd tekinteni, hogy nagyjából helyes eredményt kapjunk. Akkor is ha csak egy részecske viselkedését szeretnénk tanulmányozni||modellezni. Amíg ez ki nem derül, addig marad a statisztika"

    A mai modellek remekül működnek. De az igaz, hogy csak egyszerű esetekre lehet könnyen kiszámítani. Pl. egy pár száz atomból álló molekula viselkedése csak szuperszámítógépekkel számolható elég pontosan (vagy sok-sok összekötött PC-vel).

    "Pl. amikor megkérdeztem a kémiatanárt hogy hogyan is állítják elő a glicerin-trinitrátot, akkor azt sem tudta hogy az mi."

    Hát akkor az a tanár, hogy úgy mondjam, nem volt egy nagy durranás. :)