• szivar
    #468
    "Ezt miből gondolod?"

    Mert olvastam a magyar elektroncsőgyártás történetéről. Az meg azért nem egy elhanyagolható dolog, hogy amíg a 2.vh be nem ütött, addig világszínvonalú termékekkel jött elő a magyar gyártó, a legtöbb esetben magasan verte a konkurenciát. Ebben a cikkben eléggé részletesen le volt írva minden, a fejlesztéstől kezdve a gyártáson át a végtermékekig. (RT Évkönyv volt vagy mi, a neten nem valószínű hogy fent lenne).

    "Ez lehet, hogy nem magyarázható nélküle, de a működés lényegét nem érinti szeritnem."

    A működési elvét azt valóban nem. Viszont a felhasznált anyagok milyensége jelentősen befolyásolják a végeredményt. Mint ahogy a tranzisztoroknál (most már inkább ic-knél) is hasonló a helyzet. Nem ugyanaz, csak hasonló.

    "Minden egyetemen kell lennie. Én pl. Szegeden diplomáztam."

    Kalocsa előtt 5 km-re meg ki van rakva a tábla hogy:
    'Világvége 3km'.
    És sajna nem volt lehetőség tobábbtanulásra, így néha önképzőszakkört tartok magamnak, ha időm engedi :(.

    "Nem kell reklámozni, van kereső."

    Amiben sajnálatos módon még nincsen indexelve elég sok érdekes iromány, vagy külön furfang kell ahhoz hogy megjelenjen. (pl ott van az eltárolt oldalon vagy ezerszer a 'zannya' kulcsszó, de sajna erre a szóra nem akarja a frankót a kereső)

    "...
    Egyébként, nyílván egy nagyon komplex rendszernek nem lehet egyszerű modellje."

    Valami ilyesmire gondoltam én is. De számomra nagyon úgy tűnik, hogy a parányok világára egy komplex rendszerként kell majd tekinteni, hogy nagyjából helyes eredményt kapjunk. Akkor is ha csak egy részecske viselkedését szeretnénk tanulmányozni||modellezni. Amíg ez ki nem derül, addig marad a statisztika :(.

    "Amit a középiskolában szoktak tantani. Egyébként lehet, hogy nem mindenhol tanítják, csak a jobbakban. Nekem pl. tanították."

    Felénk nagyon jó tanárok voltak. Pl. amikor megkérdeztem a kémiatanárt hogy hogyan is állítják elő a glicerin-trinitrátot, akkor azt sem tudta hogy az mi.