• BiroAndras
    #450
    "Azt hogy ez halgatólagosan elismert dolog a fizikában, mert remekül beleillik az elméletekbe. És ha minden igaz ezt az elméletet a makroszkopikus világban remekül be lehet bizonygatni, de a mikroszkopikus világban nem sok esély van rá. Legalábbis még nem hallottam a bizonyításáról."

    Ennek szerintem semmi köze ahhoz, amiről beszéltünk.
    És már egyszer mondtam, hogy tévedsz. Tökéletesen igazolva van minden kicsire és nagyra is. A számítógéped se működne enélkül.

    "Azonkívül kétféle tér van, csak egyazon kölcsönhatás okozza - szerintem."

    Ez így ellentmondás, nem? A kölcsönhatás és a tér nem különböző dolgok, hanem ugyanannak a valaminek más megközelítései.

    "Én úgy tudtam hogy a Maxvell féle egyenletekből :O ."

    Abból is kijön, de a Michelson-Morley kísérlet is megerősítette.

    "Matematikai úton megközelítve a problémát, kapunk egy szép végtelen sorozatot, amelyből le lehet vonni a következtetést. Akármennyi részre is vágod, még mindig csak egy tortát szeletelgetsz."

    És akkor ez mit jelent?

    "Persze, járok kocsmába. Ott vannak ilyen elvont fogalmak..."

    Nem ott kellene művelődni.

    "Viszont van köze ahhoz, hogy adott esetben meddig érdemes számolni."

    De elméletben nincs "érdemes".

    "De tudjuk hogy, pozitív számból a formális logika szerint nem lehet úgy négyzetgyököt vonni, hogy negatív legyen a végeredmény... Viszont geometriai úton ez megoldható."

    Hogyan oldható meg?

    "Nos, most akkor létezik a végtelen vagy sem? Mert ha igen, akkor nincs utolsó számjegy, csak tetszőleges."végtelen?

    Ha minden számjegy 9, akkor az azt jelenti, hogy komolyan mindegyik. Tehát akármelyiket kiválasztod, az épp 9 lesz. Tehát mindegyik végig 9. Szóval hiába nincs konkrét utolsó számjegy, az attól még 9, mert nem lehet más.