• szivar
    #446
    "Ezt megint nem értem. Most akkor mit állítassz?"

    Azt hogy ez halgatólagosan elismert dolog a fizikában, mert remekül beleillik az elméletekbe. És ha minden igaz ezt az elméletet a makroszkopikus világban remekül be lehet bizonygatni, de a mikroszkopikus világban nem sok esély van rá. Legalábbis még nem hallottam a bizonyításáról. Tudom, energiaszintek, meg izék... :(. Tehát nézőpontom szerint jelen feltevést szinte semmi nem külömbözteti meg a vallástól. Azonkívül kétféle tér van, csak egyazon kölcsönhatás okozza - szerintem.

    "Ezt már eleve tudták. Ebből a megfigyelésből indult ki Einstein."

    Én úgy tudtam hogy a Maxvell féle egyenletekből :O .

    "Nem. Már elismerték az elméletét korábban is, de persze ellenőrzésre mindíg szükség van.
    ..."

    Támadták. Viszont részben igazad van, a kisérletek időpontjával kapcsolatban :(.

    "Egyszer biztos az lesz. De ez most nem számít. Te forradalmi elmélet akartál, a húrelméletek pedig azok. És az elméleti fizikusok többsége biztos benne, hogy a kísérletek igazolni fogják."

    Remélem a közeljövőben igazolódik ez a feltevés, addig azonban marad az ami.

    "Akkor térjünk vissza a problémára, és magyarázd el nekem, hogy mi a megoldás."

    A végtelen belekeverésével nem szeretnék foglalkozni. Ez a 'paradoxon' ahhoz hasonló hogy veszel egy tortát, és annak a felét az első vendégnek adod, aki a szülinapodra jött. A maradéknak a felét a másodiknak, stb... Végezetül meg azt mondjuk, hogy így soha nem fogy el a torta. Pedig
    a) elfogynak a vendégek
    b) a késsel nem tudod tovább felezni a tortát
    Matematikai úton megközelítve a problémát, kapunk egy szép végtelen sorozatot, amelyből le lehet vonni a következtetést. Akármennyi részre is vágod, még mindig csak egy tortát szeletelgetsz.

    "Az absztrakció nevű fogalom ismerős?"

    Persze, járok kocsmába. Ott vannak ilyen elvont fogalmak...

    "A mérésnek semmi köze ahhoz, hogy mit tudunk kiszámolni."

    Viszont van köze ahhoz, hogy adott esetben meddig érdemes számolni. De tudjuk hogy, pozitív számból a formális logika szerint nem lehet úgy négyzetgyököt vonni, hogy negatív legyen a végeredmény... Viszont geometriai úton ez megoldható. Tehát így már elhiszem és tudom, hogy a matematika felhasználásával minden kiszámítható és bizonyítható.

    "Ha az összes számjegy 9, akkor az utolsó is az."

    Nos, most akkor létezik a végtelen vagy sem? Mert ha igen, akkor nincs utolsó számjegy, csak tetszőleges. Ha meg nem, akkor minek is van használva a végtelen?